Motociklistima, sudionicima prosvjeda protiv plaćanja mostarine na Krčkom mostu, policija nakon više od mjesec dana šalje prekršajne kazne?!

66
Foto/HRT- Radio Rijeka
Nakon posljednjeg prosvjeda motociklista na Krčkom mostu, kojim su još jednom zatražili ukidanje mostarine, simbolično plaćajući 23 kune cestarine u što sitnijim kovanicama, na njihove su kućne adrese počele pristizati kazne za prometne prekršaje.
Valja podsjetiti da je policija srpanjski prosvjed osujetila, preusmjeravajući motocikliste, sudionike prosvjeda u posebnu traku, pa su druga vozila neometano prelazila na otok Krk i do veće blokade nije došlo. Prvi su prosvjed održali 29. lipnja, drugi 20. srpnja.

kazne motociklisti

Policajci su, sukladno zakonu, mogli na licu mjesta kazniti počinioce eventualnog prometnog prekršaja i utvrditi vozača!!
Ovo je totalna represija i omalovažavanje građana Hrvatske koji uredno plaćaju svoje obveze, tako i mostarinu.
Nitko nije bio ugrožen niti je u pitanju bilo ikakvo pomanjkanje sigurnosti prometa, a kamoli prekršaj.
Zar je popisivanje u blokić pravovaljano?….
POLICIJA JE BILA NA MOSTU I MOGLA JE UTVRDITI EVENTUALNI PREKRŠAJ I POČINITELJA DA JE TOGA BILO!
No, izgleda da nisu imali pravovaljane argumente niti osnove jer sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama nisu na adekvatan način preusmjerili promet, a kako su na mostu bili prisutni novinari očito su mislili da će ovako proći “ispod radara”.
Nije preusmjeravanje prometa nasilno stajanje ispred motorista, sudionika u prometu.
Prema čl. 32, st. 2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama: “Ovlaštene osobe dužne su se pri davanju znakova postaviti na cesti tako da ih sudionici u prometu, kojima su znaci namijenjeni, mogu lako s dovoljne udaljenosti uočiti.”
Toga dana 29.06.2019. NISU bili vidljivi nikakvi znaci preusmjeravanja osim policajca koji je doslovno skočio čovjeku ispred motora i uzeo mu ključeve kada ga je ovaj pitao u čemu je problem.
Da su napravili preusmjeravanje kao što su to učinili 20.07.2019, ne bi bilo nikakvih zamjerki.“, objavljeno je na Facebook stranici BikeRIce i BikeRI.

kazne

Komentari