Mladi Petrinjac od 1. travnja prodaje rabljenu robu po simboličnoj cijeni od 5 kuna za kilogram odjeće!

1172

Mladi Saša Jovanović odlučio je od ponedjeljka 1. travnja 2019. do petka 5. travnja u svome SOS shopu u Petrinji, na adresi Vladimira Nazora 8, od 10 do 19 sati prodavati rabljenu odjeću po simboličnoj cijeni od 5 kuna za 1 kilogram odjeće.

dav

Izračunao je Saša i koliko stane u kilogram odjeće – od 3 do 5 majica. Objavio je cijene odjevnih komada, pa se tako u njegovom SOS shopu cijene zaista simbolične, majice i košulje stoje od 1 do 1,50 kuna, hlače od 1,50 do 3 kune, suknje i minice od 1,50 do 2,50 kuna, dječja odjeća od 0,50 lipa do 1,50 kuna.

dav

Odlučio je tako okončati priču sa svrhom zbog koje je ona i nastala. Saša je osnovao tvrtku u listopadu prošle godine uz potporu za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U želji da doprinese razvoju lokalne zajednice u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Saša je odlučio otvoriti poduzeće koje će po pristupačnim cijenama prodavati rabljenu odjeću i zapošljavati teže zapošljive skupine i osobe sa invaliditetom.

sdr

Želio samo unijeti malo života u opustjelu Petrinju. Iz tog je grada 70 posto mladih otišlo. Tvrtku sam osnovao 10. listopada, novac sam dobio u studenom. Za uređenje interijera poslužio sam se recikliranim paletama i cijevima za vodu. Vlastitim sam rukama napravio kombinaciju eko DIY-a i Inustrial style ambienta. I končano, SOS shop sam otvorio u siječnju ove godine, ali zbog problema s dobavljačem, nakon tri mjeseca zatvaram dućan. Simbolično, od 1. travnja prodajem preostalu rabljenu robu“, ispričao nam je Saša.

dav

Njegova je plemenita namjera propala nakon što mu je glavni dobavljač odjeće u dva navrata zaredom podmetnuo odjeću loše kvalitete. Sašu je to poslovno bacilo na koljena, ne može dalje. Obratio se i gradskim vlastima, no do sada mu njihov odgovor nije stigao.

dav

„Bolje sada odmah prekinuti nego da sam sebi stvaram dugove. Nisam sebi četiri mjeseca isplatio plaću“, rezignirano sam govori. Spominje odlazak u Njemačku, u Petrinji više ne vidi perspektivu. Ako se na takvo što i odluči, uvjeren je da će se, kad tad, ipak vratiti u voljenu Petrinju.

Komentari