MIJENJA SE VRIJEME: Stiže grmljavinsko nevrijeme i tuča; upaljen Meteoalarm

901

Nakon toplog i sunčanog vremena, stiže promjena. Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod, bit će obilnih oborina, odnosno pljuskova praćenih grmljavinom, a ponegdje i tučom.

Srijeda će uglavnom biti sunčana i topla, no poslijepodne i navečer u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom, koji će u središnjim predjelima biti izraženiji, javlja DHMZ.

U noći i ujutro stiže naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu, najprije na Jadranu i u gorskim predjelima, a poslijepodne i drugdje. Na zapadu, ponajprije u gorskim krajevima oborina lokalno može biti i obilnija, dok će najviše sunčanog vremena biti u Slavoniji i Baranji. Temperature zraka neće se bitno mijenjati, bit će između 21 i 26 °C, na istoku i malo više.

Upozorenje za 2. svibnja

U četvrtak još više kiše i grmljavine. Mjestimice obilnija kiša moguća je u gorskim i središnjim predjelima, a na krajnjem istoku oborina ponegdje može i izostati.

Za danas i sutra za dijelove zemlje je na snazi žuti Meteoalarm, i to zbog grmljavinskog nevremena praćenog tučom. Za središnju i istočnu Hrvatsku žuti Meteoalarm danas najavljuje izraženije pljuskove s grmljavinom i mogućom tučom, a vjerojatnost grmljavine je od 60 do 80 posto.

Žuti Meteoalarm na snazi je i sutra, ali za cijelu Hrvatsku. Vjerojatnost nevremena s grmljavinom i tučom iznosi 60 posto, a također upozorenje stoji i za jako ili vrlo jako jugo koje je najavljeno za sutra za područje Splita, Kvarnera, Velebitski kanal i za sve otoke.

Upozorenje za 3. svibnja

Vrijeme će se opet poboljšati u subotu kada nas očekuje sunčan dan, ali uz jako jugo koje će puhati na Jadranu.

Komentari