Majci iz Splita HZZO prijeti ovrhom: “Zbog greške uhljeba, moram platiti 5000 kuna plus kamate!”

82
Zbog greške HZZO-a majka mora vratiti 7 tisuća kuna

Na Facebooku je jedna majka iz Splita objavila status u kojem proziva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zbog tužbe koju su joj poslali.

U Hrvatskoj se mnogi često iznenade potpuno nelogičnim i pogrešnim odlukama sustava, koje, osim što ih šokiraju, puno i koštaju. Jednu baš takvu situaciju podijelila je na svom profilu Ana Filipović, koja zbog greške HZZO-a državi sada duguje sedam tisuća kuna koje mora podmiriti u roku od sedam dana.

Naime, u statusu koji je više tisuća puta podijeljen na Facebooku, Ana Filipović je napisala da je 2016. godine bila na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći. Dvije godine poslije iz HZZO-a su joj poslali tužbu s obrazloženjem da je netko pogrešno obračunao iznos njezine plaće na bolovanju te je ispalo da joj je dio novca preplaćen. Sad mora u roku od osam dana vratiti 5000 kuna plus kamate, koje će vjerojatno iznositi oko 2000 kuna. Ako to ne učini, prijete joj ovrhom.

U svojem statusu Ana poziva druge majke koje su u sličnoj situaciji da joj se jave kako bi zajedno tužile Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zbog pogreške u obračunu. Pretpostavlja da njezin slučaj nije jedini takav te smatra suludim da ona mora plaćati nečije pogreške u radu.

Evo što je Ana napisala u svom Facebook statusu:

“Dakle u sandučiću me dočekalo ljubavno pismo…tužba od HZZO-a da su mi greškom pretplatili bolovanje vezano za komplikacije u trudnoći iz 2016.g.
Sad me sudskim putem traže da im vratim iznos od 5000 kn plus kamate od tada (koje su još cca 2000 kn) zbog toga što su oni to greškom krivo izračunali, sve u roku od 8 dana pod prijetnjom ovrhe.

Dakle…ups, uhljeb koji radi na našem obračunu nije dobro obračunao nešto prije 2 god. pa nam sad tribaš dat 5000 kn plus kamatu na našu grešku. Ma milina.

Virujem da ovo nije izolirani slučaj i molim sve žene, majke, jadnice u ovoj državi koje HZZO također tuži zbog svoje greške da mi se jave u inbox jer sam spremna i izac s time u javnost i tužit se s njima do kraja života ako triba, jer ovo je postalo stvar principa.

Slušam na TV-u mazanje očiju javnosti o demografskoj politici na kojoj se “aktivno radi” dok je stvarnost nešto sasvim drugo. Dosta je bilo!

Molim da dijelite ovo kako bi se javile majke u istoj gabuli. Hvala!”, piše Ana.

Dakle u sanducicu me docekalo ljubavno pismo…tužba od HZZO-a da su mi greškom pretplatili bolovanje vezano za…

Objavljuje Ana Filipović30. svibnja 2018

Komentari