Lista za Rijeku: Kriza Čistoće pokazuje da je Filipović “zreo” za ostavku i prijevremene izbore

282

Lista za Rijeku oglasila se povodom štrajka radnika KD Čistoće. Njihovo priopćenje donosimo u nastavku:

“Radnici riječke Čistoće imaju našu punu podršku u njihovoj borbi za povećanje plaća od 30%, te za uvjetima rada i kolektivnim ugovorom koji zaslužuju. Ovo nije samo njihova borba, već i borba za pravedniju budućnost našeg grada.

Njihova primjedba da su primanja ostala nepromijenjena dok su cijene znatno porasle, apsolutno je opravdana. To nije samo pitanje plaća, već i pitanje pravde i solidarnosti u našem društvu.

Ponuda gradonačelnika da poveća plaće za 15% je licemjerna s obzirom da je ponudjena tek nakon pocetka štrajka. Ona nije dovoljna i nije ono što naši radnici zaslužuju s obzirom na značajno veća primanja u drugim gradovima.

Stanje u KD Čistoća je očajno jer pored sramote sa sortirnicom dolazi do štrajka zbog mizernih primanja radnika. Ovakva politika KD Čistoća je uvjetovana politikom čelnog čovjeka grada, koji pokazuje potpunu nesposobnost i nezainteresiranost ozbiljnom i odgovornom vođenju sustava Grada. Ovaj gradonačelnik zaboravlja da ulice pretrpane smećem su direktna ugroza zdravlja građana Rijeke i da nije vrijeme za tzv pregovore sa radnicima Čistoće u nedogled već za hitno i trenutno rješavanje problema.

Lista za Rijeku nastavit će pratiti situaciju i podržavati radnike u njihovim legitimnim zahtjevima.”

Komentari