Leo Pavela: “Rastočine gore, a policija šuti!”

77
Izvor: Miranda Ribarić FB

Noćas se u naselju Rastočine dogodila eksplozija, a potom i požar koji se proširio na automobile. Ovo je treći podmetnuti požar i eksplozija na ovom području. Prvi požar zbio se prije dvije godine, kada je izgorio bijeli automobil marke BMW.

Građani ni danas ne znaju ništa o počiniteljima, razlozima i opasnostima. Kako ističe Leo Pavela, županijski vijećnik, Rastočine imaju otprilike 4000 stanovnika, jedan je od rijetkih riječkih kvartova u kojem Grad Rijeka nije u stanju organizirati adekvatno parkiralište.

“Jučerašnja eksplozija i požar ukazala još jednom na sav apsurd i opasnost organizacije prometa na Rastočinama jer su vatrogasna vozila jedva došla do mjesta požara. Situacija bi bila puno gora da se požar dogodio u bilo kojem stanu na Rastočinama,” ističe na Kigo.

Stoga, županijski vijećnik Leo Pavela zatražio je od vrha PU Primorsko-goranske da hitno informiraju građane Rastočina o rezultatima istraga koje traju više od dvije godine vezano za navedene podmetnute eksplozivne naprave koje su izazvale požare zbog kojih je počinjena velika materijalna šteta.

L.B.

Komentari