Korina Barak, učenica 2. razreda Škole za primijenjenu umjetnost Rijeka, dobitnica je Godišnje nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja

140
Izvor: Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci FB

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Godišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Ovogodišnji dobitnici su svojom inicijativom i djelovanjem izmijenili otežavajuće okolnosti oko sebe u snagu kojom pomažu drugima i čine svijet boljim mjestom. Dobitnici, krasni mladi i tolerantni ljudi zaslužili su nagradu svojim trudom i radom, uzornim ponašanjem, ulaganjem golemog truda u promicanje prava djece i borbu protiv vršnjačkog nasilja u školi i izvan nje. Nagrađeni učenici pronašli su načine kako razveseliti druge, olakšati dane izolacije, vratiti druge u dječji svijet mašte te pomoći drugim učenicima unatoč svim okolnostima koje su im se našle na putu.

U kategoriji srednjih škola, dobitnica je Korina Barak, učenica 2. razreda Škole za primijenjenu umjetnost Rijeka.

korina barak
Izvor: Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci FB
“Korina svojim ponašanjem i odličnim uspjehom motivira ostale da budu sigurniji i uspješniji u nastavnom procesu i u socijalnom razvoju. Oštro osuđuje svaki oblik nasilja i voljna je pomoći i žrtvi i zlostavljaču jer zna kako je baš takvima najviše potrebna ljubav i potpora, unatoč svemu što je doživjela od tih,” stoji u obrazloženju.
Nagrada se sastoji od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1.000,00 kn mjesečno za jednu učenicu/učenika osnovne škole i jednu učenicu/učenika srednje škole.
L.B.

Komentari