Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera i Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) potpisali sporazum o suradnji

38
Predstavnici ACAP-a i Klastera s ministricom Brnjac i konzulom Pjerom Šimunovićem

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera potpisao je Sporazum o poslovnoj suradnji s Udruženjem hrvatsko američkih stručnjaka (Association of Croatian American Professionals – ACAP) u petak u New Yorku. Klaster i ACAP surađuju unazad dvije i pol godine, a potpisivanje ovoga Sporazuma označava početak novog zajedničkog pilot projekta čiji je cilj razvoj i pokretanje integriranog medicinskog i wellness programa u Hrvatskoj za američko tržište, u prvom redu hrvatsku dijasporu. Ovaj program uključivat će personalizirane wellbeing i wellness programe usmjerene na dugoročne promjene zdravlja i načina života, a njegovom provedbom Republika Hrvatska se želi pozicionirati kao vrhunska međunarodna destinacija za zdravlje i kvalitetu života.

Potpisivanju Sporazuma nazočila je i ministrica dr.sc. Nikolina Brnjac čime je Ministarstvo turizma i sporta iskazalo podršku ovoj poslovnoj suradnji i dodatno istaknulo fokus na zdravstveni i wellness turizam kao značajnog segmenta održive ponude i razvoja.

Potpisivanje Sporazuma o suradnji između Klastera i ACAP-a

Udruženje hrvatsko američkih stručnjaka (ACAP) međunarodna je mreža od preko 2000 profesionalaca iz velikog broja poslovnih područja i akademske zajednice. Od 2014. ACAP nastoji povezati i nadahnuti hrvatsko-američke profesionalce iz Sjedinjenih Američkih Država i svijeta na razmjenu ideja i uključivanje u poslovnu suradnju uz očuvanje kulturne baštine i čvršću suradnju s Republikom Hrvatskom.

Njihova suradnja s Klasterom zdravstvenog turizma Kvarnera započela je 2019. godine tijekom boravka ACAP-ove Radne skupine za medicinski turizam te šest poslijediplomanata Tuck poslovne škole Dartmouth Sveučilišta s namjerom razgovora s dionicima u zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj i provedbe tzv. Tuck projekta suradnje na zdravstvenim programima za američko tržište.

Podršku ovoj suradnji iskazalo je i Ministarstvo turizma i sporta

Hrvatska: Svjetska destinacija za zdravo življenje i zdravo starenje

Ugovor o suradnji potpisan je za vrijeme održavanja Godišnje konferencije ACAP-a-2022 u New Yorku na kojoj Klaster sudjeluje uz potporu Turističke zajednice Kvarnera. Tijekom konferencije, svi prisutni imali su priliku poslušati i prezentaciju „Hrvatska: Svjetska destinacija za zdravo življenje i zdravo starenje“ u sklopu poslovne radionice ACAP-ove Radne skupine za medicinski turizam, koju je održao predsjednik Klastera, doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med. Šesta po redu godišnja konferencija u organizaciji ACAP-a, pod nazivom „Inovacije, suradnja i održivost“ predstavlja strateško usmjerenje za naredno desetljeće kroz umrežavanje, učenje i razmjenu ideja s više od 300 profesionalaca aktivnih u hrvatskoj zajednici u SAD-u, Hrvatskoj i diljem svijeta.

Glavni predavači ovogodišnjeg programa uključuju najistaknutije hrvatske poslovne lidere i inovatore Matu Rimca (Rimac Group), Silvija Kutića (Infobip), Roberta Herjaveca (Herjavec Group i Shark Tank) te Petea Radovicha (CBS Sports). Bogati program ove konferencije može se pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.croampro.com/page/confagenda

L.B.

Komentari