Kineski policajci stigli u Hrvatsku – po prvi puta patroliraju Hrvatskom!

267

Ispred crkve Sv. Vlaha u Dubrovniku je upriličena svečanost povodom uključivanja kineskih policijskih službenika u projekt „Sigurna turistička sezona“.

Radi se o projektu kojeg hrvatska policija provodi već trinaestu godinu zaredom, a u njega su uključene brojne države poput Italije, Francuske, Poljske, Češke, Albanije, Kosova, Njemačke, Ukrajine, Makedonije i od ove godine po prvi puta Kine.

Ukupno šest kineskih policijskih službenika službu će obavljati zajedno sa svojim hrvatskim kolegama do sredine kolovoza u tri policijske uprave i to Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Ličko-senjskoj i brinuti o sigurnosti milijuna turista koji svoj odmor provode u Hrvatskoj.

Dobrodošlicu kineskim policijskim službenicima, u ime glavnog ravnatelja policije, poželio je njegov zamjenik Željko Prša koji je istaknuo da je Hrvatska država s bogatom turističkom tradicijom i da turizam za Hrvatsku predstavlja ključnu gospodarsku granu, a uspjeh turističke sezone predstavlja jedan od najvažnijih prioriteta. Upravo se zbog tog razloga o sigurnosti tijekom turističke sezone promišlja na sustavan i planski način već duži niz godina. Kroz projekt „Sigurna turistička sezona“ hrvatska je policija izgradila snažno partnerstvo sa zemljama s kojima surađujemo čime se podigla kvaliteta policijske usluge, povećalopovjerenje stranih i

Komentari