Ivona Milinović ipak isključena iz HDZ-a

43
Facebook: Ivona Milinović

Časni sud primorsko-goranskog HDZ-a jednoglasno je donio odluku o isključenju gradske vijećnice Ivone Milinović iz HDZ-a, javio je Novi list.

Podsjetimo, čitava je drama započela gostovanjem Ivone Milinović u podcastu Velebit u kojem je za pjesmu Torcide ‘Rijeko puna si Srba/Ne brini, Rijeko, ima još vrba’ kao najveći problem koji vidi u tim stihovima navela to što će “davati Pupovcu argument da sutradan plače da su Hrvati fašisti’‘. Tada je dodala i da treba znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba pa su vrbe možda ipak potrebnije po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40.

Time je očito ipak prelila čašu pa se njena stranka odlučila ograditi od nje, iako se Milinović u međuvremenu ispričala.

Predsjednik riječkoga HDZ-a, Lucijan Vukelić, izjavio je za Novi list da mu je žao kada se isključuje bilo koji član HDZ-a, no da u ovom slučaju naprosto nije bilo drugog načina.

Mi smo kao Predsjedništvo riječkog HDZ-a rekli svoje i zatražili očitovanje Županijskog časnog suda. Odluka je jednoglasno donijeta i ne bih je previše komentirao, izjavio je Vukelić.

Komentari