Indijac je kazneno prijavljen jer je potpisao lažnu izjavu o gubitku dokumenata kako bi ishodio putni list: Svoje osobne dokumente ustupio na korištenje drugoj osobi

72
papiri

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim indijskim državljaninom s prebivalištem u Italiji, u suradnji sa službenicima Policijske postaje Buje, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Riječ je o osumnjičeniku kojega su 18. siječnja ,u 19 sati, na graničnom prijelazu Kaštel zaustavili policijski službenici PP Buje te priveli na postupanje poradi sumnje u posjedovanje nezakonito ishodovanog putnog lista kojim se 35-godišnjak koristio. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je spomenuti putni list za stranca osumnjičenik ishodio u Generalnom konzulatu Italije u Rijeci istog dana, a nakon što je u II. policijskoj postaji Rijeka lažno prijavio gubitak talijanske osobne iskaznice.

Naime, iako je znao da je svoje osobne dokumente (talijansku osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu) neovlašteno ustupio na korištenje drugom indijskom državljaninu, potpisao je lažnu izjavu o gubitku dokumenata kako bi ishodio spomenuti putni list. Inače, taj drugi Indijac, 25-godišnjak je s njegovim dokumentima zatečen dan prije, 17. siječnja, na graničnom prijelazu Kaštel na izlazu iz Republike Hrvatske. Stoga je također procesuiran te prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o strancima.

Protiv 37-godišnjeg osumnjičenog Indijca je završetkom kriminalističkog istraživanja, radi osnova sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela ovjeravanja neistinitog sadržaja, podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

L.B.

Komentari