[IDEALAN NEDJELJNJI RUČAK] Probajte ovu ukusnu piletinu na kineski način!

26

Sastojci:

  • 400g pilećih prsa
  •  2 velike (jušne) žlice soja sosa
  •  2 velike žlice sezamovog ulja
  •  1 velika žlica rižinog octa (može i jabučni)
  •  2 velike žlice sjemenki sezama
  •  600g zamrznuto kinesko povrće mix
  •  dodatna žlica soja sosa
  •  2 velike žlice meda
  •  papar, čili
  1. U narezana pileća prsa dodati soja sos, sezamovo ulje, rižin ocat i sjemenke sezama pa dobro promiješati.
  2. Pripremiti i kinesko povrće, odnosno kineski mix zamrznutog povrća3. Savjet: Piletina može stajati tako marinirana čak i preko noći pokrivena u hladnjaku, a možete i odmah pripremati piletinu na kineski4. Zagrijati tavu ili wok na jaku temperaturu, a možete dodati i par kapi ulja preko da vam bude lakše kasnije

    5. Sada dodati piletinu sa sezamom u marinadi pa pržiti par minuta da se mesu zatvore pore

    6. Istresti sadržaj iz tave ili woka u neku posudu da se ne hladi i poklopiti do upotrebe

    7. U istu tavu odmah dodati zamrznuto ili smrznuto kinesko povrće pa pržiti / pirjati oko 8-10 minuta

    8. Nakon proteka vremena dodati žlicu soja sosa i samo kratko promiješati

    9. Ubaciti piletinu pa dodati med i po želji malo ljutine, papar ili čili ili oboje u razumnoj količini

    10. Miješati još dvije minute i piletina na kineski s povrćem je spremna za posluživanje uz rižu ili staklene rezance

Komentari