Hrvati opet dominiraju, Vitomir Maričić ukupno najbolji natjecatelj: Završilo svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah, Hrvatska najuspješnija sa 6 medalja

641
svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah

Jučer je završilo svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah u Limassolu na Cipru. U ugodnim vodama južnog Mediterana, najbolji ronioci svijeta ronili su za titulu najboljeg do čak 136 metara dubine. Hrvatska reprezentacija ponovo je najuspješnija, naši reprezentativci osvojili su 6 medalja te se plasirali ispred Francuske i Rusije u ukupnom poretku. Sanda Delija bila je druga u ukupnom poretku kod žena, dok su Petar Klovar i Vitomir Maričić s ogromnom prednosti pregazili konkurenciju u ukupnom poretku te su zadnji dan ležernim zaronima osigurali prva dva mjesta te je Vitomir Maričić osvojio „Natalia Molchanova award“ za najboljeg natjecatelja.

svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah

„Izrazito sam ponosan na svih jer stvarno iz godine u godinu napredujemo i znam koliko vremena, novaca i odricanja stoji iza svega. Bila je izrazito teška i duga sezona u kojoj su nas pokušali na razne načine nesportskim provokacijama maknuti iz konkurencije, međutim ostali smo fokusirani na trening i na najbolji način odgovorili svojim rezultatima. Osobno mi je bilo drago dobiti i ovaj trofej, prvi put sam ga osvojio sada i ustvari je jedini koji mi nedostaje s najvažnijih turnira.“ kaže Vitomir Maričić.

svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah

Petar Klovar ponovo je dvostruki svjetski prvak sa svjetskim rekordom u disciplinama FIM i CNF, Sanda Delija osvojila je zlato u CNF i broncu u FIM, dok je Vitomir Maričić osvojio dva srebra u istim disciplinama. Budimir Šobat i Donat Faraguna skupili su još po nekoliko bijelih kartona i najavili da se na njih može računati u budućnosti. Iz godine u godinu hrvatska reprezentacija niže sve veće uspjehe tako da se s pravom nadamo konkurirati najboljima i druge godine, a reprezentativci su već u planu priprema i natjecanja za iduću godinu za koju treninzi počinju prekosutra nakon povratka u Hrvatsku.

svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah

  „Ovo mi je bilo prvo svjetsko prvenstvo i iako mi je osnovni cilj sezone ostvaren, ostaje velika želja za dalje jer vidim da može i bolje i dublje tako da jedva čekam iduću sezonu. Htio bi zahvaliti svima na podršci, mentorstvo koje imam u ekipi i atmosfera je neprocjenjiva.“ kaže Donat Faraguna.

svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah

Foto: Arhiva AIDA HRvatska

Komentari