Evo što mnogima omiljena kulinarska zvijezda priprema za ove blagdane: Popularni Jamie Oliver donosi praktičan vodič kroz specijalni božićni jelovnik

39

U vrijeme blagdana mnogi si ugađaju više nego inače, rijetki broje kalorije i čašice popijenog pića te je sve jednostavno opuštenije i vedrije. No, to su i oni dani zahtjevniji zbog pripreme obroka kao i nezaobilaznih slastica koje se željno iščekuju. Ako ovih blagdana želite isprobati nešto novo ili vam je ponestalo inspiracije, pomoć nudi jedan od najomiljenijih britanskih kuhara. Planetarno popularni Jamie Oliver u prosincu nadahnjuje u svojim dvjema emisijama na kanalu 24Kitchen.

Specijalne božićne serije ”Jamiejevi jednostavni božićni obroci” i ”Jamie Oliver: Zajedno na Božić” vrhunski su vodiči za kreiranje ukusne hrane i pića lake pripreme. U dvije epizode božićnog specijala ”Jamie Oliver: Zajedno na Božić”, na rasporedu u ponedjeljak, 20. i u utorak, 21. prosinca u 15:05 h, Jamie otkriva jelovnik za zabave koji uključuje odlične koktele, maštovite grickalice, ukusnu hranu i zadivljujuće deserte. Tu je i uzbudljiva alternativa tradicionalnom božićnom pečenju sa svim neizostavnim svečanim prilozima, a kroz mnoštvo savjeta i trikova omogućit će blagdansku pripremu obroka bez stresa i gubljenja dragocjenog vremena. Jamie jamči da ćete prateći njegove recepte zadiviti obitelj i prijatelje, bez obzira koliko gostiju planirate za svečanim blagdanskim stolom.

4.Jamie_Sausage_Roll_Wreath_262

Kroz emisiju ”Jamiejevi jednostavni božićni obroci” simpatični Jamie svoje gledatelje će ugostiti u Essexu gdje se on i njegova obitelj pripremaju za nešto drugačiji Božić. Iako se planovi mijenjaju iz dana u dan, Jamie je za svoju obitelj smislio kreativne recepte i nevjerojatan blagdanski objed koji će gledatelji moći lako slijediti i pripremiti. Jamie će, između ostalog, za predjelo pripremiti slasne kobasice zamotane u tijestu, ispeći ukusnu hrskavu puricu s punjenim batacima i ukusne priloge, a za desert pripremiti ukusan čokoladni panj. Otkrit će i recepte za jela pripremljena od ostataka blagdanskog ručka kojih baš uvijek ima napretek.

I iako možda ni ovih blagdana mnogi neće biti u mogućnosti sjesti zajedno za stol i proslaviti Božić u krugu najmilijih, mnogima nam je potrebna proslava i opuštanje nakon još jedne teške godine. Zato kuhajmo s Jamiejem, a njegove jednostavne božićne obroke gledajte ponedjeljkom: 13. i 20. prosinca u 13:00 h na kanalu 24Kitchen.

Recipe Image – Anything Goes Christmas Strudel – Jamie’s Easy Meals at Christmas JO_Party_DL_Day12_M18_TEAR_N_SHARE_GARLIC_BREAD_191 (1) JO_Party_DL_Day11_M14_ARROSTO_MISTO_115 Image – S01E01 – Jamie_Roasted_Veg_131 – Jamie’s Easy Meals at Christmas

©2021 Jamie Oliver Enterprises Ltd. Photographer: David Loftus

Komentari