Ekshumirani posmrtni ostaci 11 osoba iz masovne grobnice u blizini Vukovara

52

U blizinu Vukovara, točnije između sela Pačetin i Bobota, pronađena je masovna grobnica sa posmrtnim ostacima najmanje 11 osoba za koje je preliminarno utvrđeno da potječu iz Domovinskog rata.

Na navedenoj lokaciji nalazi se ilegalno odlagalište otpada. Prvotno su pronađeni posmrtni ostati pet osoba, a daljnjom pretragom pronađeno je još posmrtnih ostataka. Sada slijedi antropološka obrada ekshumiranih posmrtnih ostataka, nakon čega će biti poznato više detalja, a potom i proces identifikacije DNA analizom, o čijim će nalazima biti pravodobno obaviještene obitelji, kao i cjelokupna javnost, priopćeno je iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Nastavlja se pretraga terena na kojem je pronađena ova masovna grobnica, što je rezultat međuresorne suradnje svih nadležnih tijela uključenih u proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu, javlja N1.

Podsjetimo, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1853 osobe iz Domovinskoga rata, od kojih je njih 520 s područja Vukovarsko-srijemske županije, a 386 osoba nestalih je i nasilno odvedenih s područja Grada Vukovara i prigradskih naselja te u pokušaju proboja iz neprijateljskog obruča u Vukovaru, poručuju iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

L.B.

Komentari