Dugogodišnji san postao java

Hrvatski nogometni klub Rijeka u četvrtak 30. srpnja je i službeno otvorio vrata novog kampa kojega su generacije Riječana s nestrpljenjem očekivale.

1300

U 18 sati, nakon deset mjeseci radova, novi kamp otvorio je vrata navijačima koji su dobili priliku vidjeti novi dom HNK Rijeka. Srce je bilo puno svima koji vole Rijeku, navijači, nogometaši i cjelokupna javnost jedva su dočekali novo zdanje. Dugogodišnji san postao je java.

rujevica-rijeka

Čast da prvi istrče dobili su morčići, najmlađi uzrasti koji su imali tu sreću da u svom gradu i klubu dočekuje jedno ovakvo zdanje. Uslijedili su pioniri, kadeti i juniori, pa sve do prve momčadi. U popodnevnim satima tribine su se polako počele puniti i tako je polako raslo uzbuđenje. Svatko je htio barem na trenutak dotaknuti travnjak novog stadiona, uslikati za uspomenu na dan koji će zlatnim slovima ostati upisan u knjige riječkog kluba.

Kamp za sve uzraste kluba
Kamp za sve uzraste kluba

Dolazak igrača i Matjaža Keka sa stručnim stožerom bio je poseban trenutak, pridružio im se i predsjednik Damir Mišković, a navijači nisu štedjeli dlanove. Kako je večer odmicala atmosfera je postajala sve opuštenija, i igrači i navijači kao da su se već priviknuli na novi stadion koji je zablistao pod svjetlom reflektora.

armada rujevica

Rijeka je tako novi dom dobila zakoračivši u 70. godinu, otvorenje kampa bio je svojevrsni rođendanski dar za klub koji u ovim trenucima piše najljepše stranice svoje povijesti. Za kraj ovog novog početka, pravi šlag na torti nove ere “Rijeke” došla je i nedjeljna pobjeda nad Lokomotivom 3:1. Armada je nikad bliža terenu, osjetila je to i momčad, kojoj je ona 13. igrač, kako se popularno zna reći. Sada, uz novi stadion i kamp, pred njima su brojne zajedničke pobjede.

Komentari