Dokaz da još uvijek ima poštenih ljudi oko nas! Kako je gospodin vratio izgubljeni novac

120
Izvor: You Are The Top FB

Na putu iz Rijeke prema otoku Krku, jedan putnik odlučio se zaustaviti u Kraljevici, prekrasnom primorskom gradiću, kako bi podigao gotovinu s bankomata Erste banke. Ono što je trebao biti običan zadatak, pretvorilo se u nevjerojatno iskustvo koje je obnovilo njegovu vjeru u ljudsku dobrotu i poštenje.

“Pošten čovjek u Kraljevici. Na putu iz Rijeke za otok Krk, odlučio sam zaustaviti se u ovom lipom primorskom gradiću kako bih podigao gotovinu sa bankomata Erste banke.

Upisao sam veći iznos i bankomat je odbio transakciju preporučivši mi da upišem manji iznos. Tad sam i tu radnju obavio, ali mi je i ta transakcija odbijena jer sam prešao ograničenje dnevnog limita.
Kako svakodnevno kupujem na karticu, pretpostavio sam da je to moguće i nakon nekoliko sekundi ušao u poslovnicu banke koja se nalazi svega nekoliko metara od bankomata.
Počeo sam djelatnici govoriti kako mi je odbilo isplatiti novac i zamolio je da obavimo podizanje gotovine kod nje.
U tom trenutku ušao je stariji gospodin koji je povikao: “Jeste li vi normalni koliko ste novca ostavili na bankomatu?” pružajući mi novac u ruke.
Zahvalio sam mu se i zamolio da pričeka jer ga želim bolje upoznati i zahvaliti. Izašli smo zajedno iz banke te sam ga pozvao na kavu. Odbio je riječima da on ne bi mogao uzeti novac. Potom sam ga zamolio da mi barem da svoje podatke, adresu i telefon, kako bih se mogao vratiti i na neki dostojanstveni način odužiti na dobroti.
Gospodin Devčić nije iz Kraljevice, već ponosno naglašava da je sa Velebita, iz srca Like”, stoji u objavi.
Snimka zaslona 2024-06-24 194850
Izvor: Screenshot FB

Komentari