Đemka Toskić o isprici H&M-a nakon što je izbačena iz njihove trgovine: “Bila bih sretnija da su me osobno kontaktirali!”

263
Foto/Facebook

Isprika je priznanje njihove greške. Bila bih sretnija da su me osobno kontaktirali. Ne želim nastavljati sukob, ali ne znam kome je isprika zapravo upućena, oni su tek reagirali na moju objavu. Nisam zadovoljna, tako renomirana tvrtka na ovakav se način zapravo opravdava pred drugim potrošačima, a mene osobno nisu kontaktirali“, komentirala je za Teklić.hr  Đemilija Đemka Toskić ispriku H&M-a nakon napada koji je doživjela prošlog petka u Rijeci, u jednoj od trgovina ovog poznatog modnog lanca. https://www.facebook.com/hmhrvatska/posts/1086736078198956

Đemilija Đemka Toskić je žrtva nasilne trgovkinje i zaštitarke zbog koje je morala zatražiti i liječničku pomoć, a jedini je razlog, kako tvrdi, što je pripadnica romske nacionale manjine. U trgovinu je došla s obitelji, ali su ih, kako je ispričala, izbacili jer su Romi. Prvo je reagirala zaštitarka, a potom i voditeljica smjene.

Voditeljica smjene rekla je mojoj sestri da je Uprava H&M-a u Zagrebu izdala naredbu da se svaku skupinu Roma izbaci iz dućana, a posebno ako su prisutna i djeca. U trgovini sam bila s mamom, koja ima svoj obrt, starijom sestrom i mlađom sestrom s dvoje maloljetne djece, koja pritom živi u Irskoj. Sve smo tamnopute i vidi se da pripadamo nacionalnoj manjini“, izjavila je Đemka za Novi list, ocijenivši postupanje zaposlenica H&M-a neprimjerenim i diskriminirajućim. Usto, došlo je i do fizičkog kontakta sa zaštitarkom.

U ponedjeljak je iz H&M je stigla tek potvrda da su Đemku Tokić izbacili iz trgovine u riječkom ZTC-u, uz obrazloženje kako to nema veze s njezinom etičkom pripadnošću. Isprika je stigla tek u utorak.

Draga Đemka, dragi naši pratitelji i kupci, s obzirom na sve nove navode koji su izneseni nastavili smo istraživati ovaj slučaj. Nakon detaljnog istraživanja provedenog s naše strane, zaključeno je da je došlo do propusta uslijed nedosljednosti u provođenju kompanijskih internih procedura od strane kompanije koja se bavi osiguranjem naših objekata kao i osoblja u našoj trgovini. Veoma nam je žao zbog neugodnosti koju je doživjela Đemka i njena obitelj i trenutno preispitujemo sve interne rutine kako bismo bili sigurni da se ovakva situacija više nikada ne bi ponovila. H&M je oduvijek bio i bit će snažno orijentiran na poštivanje svakoga bez obzira tko je u pitanju i svatko je dobrodošao u sve naše trgovine. Hvala na razumijevanju.“, stoji u H&M-ovoj isprici na Facebooku.

h&m isprika

Komentari