Dan kojeg priželjkujemo – finale Eurosonga 2024.

395

Dan koji smo čekali otkako je završilo finale Dore.

U dvorani Malmö Arena večeras će se održati finale 68. izdanja Eurosonga, gdje smo išli zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi Loreen s pjesmom Tattoo. U proteklih nekoliko dana eurovizijski fanovi su zasigurno ostarili nekoliko dana, ali sve to past će u vodu kada će predstavnici iz 26 zemalja stati na pozornicu i pokušati dovesti Eurosong dogodine u svoje dvorište.

Nastupaju

# ZEMLJA IZVOĐAČ PJESMA
1. Švedska Marcus & Martinus Unforgettable
2. Ukrajina Alyona Alyona & Jerry Heil Teresa & Maria
3. Njemača Isaak Always on the Run
4. Luksemburg Tali Fighter
5. Nizozemska Joost Klein Europapa
6. Izrael Eden Golan Hurricane
7. Litva Silvester Belt Luktelk
8. Španjolska Nebulossa Zorra
9. Estonija 5miinust & Puuluup (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
10. Irska Bambie Thug Doomsday Blue
11. Latvija Dons Hollow
12. Grčka Marina Satti Zari
13. Ujedinjeno Kraljevstvo Olly Alexander Dizzy
14. Norveška Gåte Ulveham
15. Italija Angelina Mango La noia
16. Srbija Teya Dora Ramonda
17. Finska Windows95man No Rules!
18. Portugal Iolanda Grito
19. Armenija Ladaniva Jako
20. Cipar Silia Kapsis Liar
21. Švicarska Nemo The Code
22. Slovenija Raiven Veronika
23. Hrvatska Baby Lasagna Rim tim tagi dim
24. Gruzija Nutsa Buzaladze Firefighter
25. Francuska Slimane Mon amour
26. Austrija Kaleen We Will Rave

Kroz ovogodišnje finale će nas sada već trostruka eurovizijska voditeljica Petra Mede i švedsko-američka glumica Malin Åkerman.

Gdje sve pratiti?

Osim na službenom eurovizijskom kanalu na YouTubeu, finale Eurosonga 2024. moći ćete pratiti na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije, s Duškom Ćurlićem kao komentatorom ili na Drugom programu Hrvatskog radija. Ukoliko gledate iz regije ili imate pristup regionalnim kanalima, Eurosong možete pronaći na RTS1 (Srbija), RTVSLO1 (Slovenija) i MKTV (Sjeverna Makedonija). Naravno, postoje i alternativni prijenosi, poput Rai Due (Italija), RTVE Internacional (Španjolska) i SVT Play (Švedska).

Prvi puta otkako Hrvatska sudjeluje na Eurosongu, više hrvatskih gradova organizira javno gledanje finala Eurosonga! Ukoliko želite ići gledati finale na otvorenom prostoru, pogledajte u nastavku u kojim gradovima je to moguće:

I to je u principu to! Opskrbite se grickalicama, prijateljima koji neće puno pričati tijekom nastupa vaših omiljenih izvođača i strpljenja. Veselite se kada vaš favorit dobije bodove. Nemojte bacati dječje tantrume ako neka pjesma koju ne volite ostvari bolji rezultat od vašeg fanovita. Nemojte plakati ako vaš favorit ne bude ni blizu. Ne ljutite se ako se vaš prijatelj naruga jer je njegov broj jedan pobijedio, a vaš nije i pokažite kako Eurosong ujedinjuje ljude.

Komentari