CTK: Tri nove besplatne radionice!

85

Centar tehničke kulture Rijeka se svaki tjedan bavi programiranjem, modeliranjem, robotikom i brodomaketarstvom tako da iznimka neće biti ni Međunarodni tjedan računalne znanosti i obrazovanja koji se diljem svijeta obilježava od 5. do 15 prosinca. U CTK nastavljaju raditi punom parom, ali ovaj će tjedan obilježiti u slavljeničkom duhu s tri nove radionice za osnovnoškolce.

U srijedu, 11. prosinca, od 16:30 do 18 sati organiziraju radionicu izrade GIF animacija. Iako GIF kao format postoji jako dugo, u posljednje vrijeme preuzeo je glavnu ulogu u predstavljanju zabavnog sadržaja na društvenim mrežama, a polaznici će svoje GIF-ove izrađivati u Photoshopu.  Radionica izrade GIF animacije namijenjena je djeci od 5. do 8. razreda.

Za isti uzrast, od 5. do 8 razreda, organiziraju u četvrtak, 12. prosinca od 16:30 do 20 sati radionicu izrade igrice Križić – kružić u C++ programskom jeziku.

A za one koji još nisu programirali ili žele ponoviti gradivo, prve programske korake mogu napraviti u Scratchu, programu koji se koristi za izradu računalnih igrica. Radionica Scratch bit će održana u četvrtak, 12. prosinca od 18 do 19:30 sati, a namijenjena je učenicima od 1. do 5. razreda osnovne škole.

Sudjelovanje na radionicama u CTK Rijeka se ne naplaćuje, no, potrebna je prijava putem obrasca koji se nalazi u nastavku.

Aktivnosti povodom Međunarodnog tjedna računalne znanosti i obrazovanja provodimo u sklopu projekta Budi++  koji u ovoj školskoj godini financijski podupiru Grad Rijeka, PGŽ, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a zahvaljujući njima sve su aktivnosti za polaznike besplatne.  

Komentari