Božo Petrov: ‘Ne vidim način na koji možemo surađivati ni sa SDP-om, ni s HDZ-om bez promjena u čelništvu’

Petrov je na jutrošnjem otvaranju Ureda u Rijeci izjavio kako Most više neće ulaziti u dogovore bez da su sigurni da će se njihov program zaista i provesti.

722
Božo Petrov

Jutros je na adresi Matije Gupca 6B u Rijeci, otvoren Ured Mosta nezavisnih lista, a na konferenciji za medije prisustvovali su predsjednik Mosta Božo Petrov, saborska zastupnica Ines Strenja Linić te zastupnik i voditelj izbornog stožera Mosta nezavisnih lista Josip Katalinić.

Nakon uvodnih riječi Ines Strenje Linić i Josipa Katalinića kojima su ukratko predstavili rad Ureda, medijima se obratio predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, koji je izjavio kako im je cilj povezati sve nezavisne liste te da će za sljedeće parlamentarne izbore tražiti puno jača jamstva od SDP-a i HDZ-a. O kakvim se konkretno jamstvima radi, odlučit će Nacionalno vijeće Mosta: „Vidjet ćemo kakva jamstva možemo tražiti, ali sigurno više nećemo ulaziti u bilo kakve dogovore, a da zaista nismo sigurni da će se taj program i provesti“.

Mirna Međimorec, Božo Petrov, Ines Strenja Linić, Josip Katalinić i Petra Mandić
Mirna Međimorec, Božo Petrov, Ines Strenja Linić, Josip Katalinić i Petra Mandić

Na pitanje o suradnji s HDZ-om i SDP-om, Petrov je odgovorio kako je Mostu svejedno budući da ih smatraju istima: „Bitan je program i bitna su jamstva. Na temelju toga ćemo tražiti partnere“, istaknuvši kako ne vidi način na koji će surađivati ni s jednima, ni s drugima. „Mi ne isključujemo SDP, mi samo ne vidimo na koji način gospodin Milanović može sudjelovati u izvršnoj vlasti. Što se tiče HDZ-a, također ne vidimo način na koji možemo vjerovati na riječ stranci s istim čelnim ljudima koji su opozvali ovu vladu“, zaključio je.

Most nezavisnih lista očekuje promjenu koja bi se trebala dogoditi i u SDP-u i u HDZ-u, a te promjene podrazumijevaju saziv njihovih saborskih zastupnika u čelništvu obje stranke: „Ono što se pokazalo jest to da i u jednoj i drugoj stranci, odluke donose samo njihovi predsjednici, a njihovo predsjedništvo im je samo za ukras“.

Božo Petrov i Ines Strenja Linić
Božo Petrov i Ines Strenja Linić

Što se tiče porezne politike, Petrov smatra da se porezi trebaju smanjivati i da treba voditi računa o deficitu te je izjavio kako najavljivana velika koalicija nije ono što su oni tražili: „Mi smo tražili tripartitnu vladu kako bi se ubrzali procesi, da bude lakše provesti promjene. Oni danas žele zaštititi sustav kojeg su kreirali na način da samo njima bude dobro“.

Božo Petrov je još posjetio riječko Sveučilište i kampus, a otvorenjem Ureda u Rijeci, Most nezavisnih lista želi se približiti građanima i omogućiti direktnu komunikaciju te pozivaju sve da im se obrate s primjedbama, prijedlozima i problemima.

Komentari