Beba joj ima maligni tumor, pobačaj je zabranjen: Liječnici je poslali kući da čeka smrt ili ide u Sloveniju

107
Izvor: Screenshot Instagram

Novinarka Ivana Paradžiković danas je na Instagramu ispričala tužan slučaj, koji više od svega ocrtava u kakvom društvu živimo. Riječ je o njezinoj trudnoj prijateljici Mireli, koja je saznala da joj beba ima maligni tumor, a pobačaj joj je zabranjen.

Objavu Ivane Paradžiković prenosimo u nastavku:

“Ovo je moja prijateljica. U šestom mjesecu trudnoće. 25 tjedana sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak, redovan pregled kod ginekologa.
Mirelina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu piše maligan. Posljednja 4 tjedna toliko uznapredovao da su bebine šanse da preživi… nikakve. Ako kojim slučajem preživi bit će s teškim prirođenim tjelesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritišće mu mali mozak. Veći praktički od njega samoga.
Takvu ranjenu i slomljenu s prognozom koju niti jedna majka ne može ni čuti niti prihvatiti poslali su doma da čeka da beba u njoj umre! Druga opcija koju joj je liječnica šapnula ispod glasa je: neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu.
Poput neke kriminalke. Da moli u drugoj državi da joj liječnici pomognu jer u njezinoj domovini ne mogu! Ne žele?
U Hrvatskoj je na snazi zakon iz 1978. Nejasan, nedorečen. Pitanje kojim se nitko neće baviti. Jedno od onih zbog kojih se gube glasovi, nestaje podrška.
Ali, pitam se taj netko koji odlučuje o tuđem životu, je li kada pogledao u oci trudnicu koja treba čekati mjesecima da joj dijete premine u trbuhu?!
Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra.. da je stala pred kameru. Željela je da vidite njezinu tugu i da se pitate koju će još država osuditi na ovakvu agoniju?
Vašu suprugu, sestru ili možda kćer?
Koja od nas je sljedeća?”

L.B.

Komentari