Novi udar na džepove! Autotrolej uskoro podiže cijene karata za 20%

310

Cijene goriva u Hrvatskoj dosegnule su rekordne razine. Naime, četvrti tjedan zaredom narasla je cijena sirove nafte na svjetskim tržištima, dosegnuvši razinu od oko 83 dolara po barelu. Divljanje cijena goriva već je, zajedno s drastičnim skokom rasta cijene ostalih eneregenata, u prvom redu električne energije i plina, dovelo do rasta cijena gotovo svih roba i usluga. 

U razgovoru za Novi list direktor riječkog javnog gradskog prijevoznika Alberto Kontuš potvrdio je kako će od 1. ožujka Autotrolej povećati cijena voznih karata. Podsjetimo, Kontuš je već najavio povećanje cijena na sjednici Gradskog vijeća, no sada je odluka o povećanju cijena voznih karata postala i službena.

“Odluku o povećanju cijena potvrdila je Skupština Autotroleja. Cijena će od 1. ožujka biti veća za dvadeset posto, za sve vrste voznih karata osim učeničkih i studentskih koje će ostati na istoj razini do 31. kolovoza ove godine, a s početkom nove školske godine i one će poskupjeti za dvadeset posto, od 1. rujna”, u kratkom razgovoru rekao je Kontuš.

L.B.

Komentari