Alan Meniga: “Postoji neka mantra da je Rijeka gastronomski mrtav grad. Međutim, to nije istina”

167
alan meniga
Foto: Alan Meniga FB

Poznati hrvatski chef Alan Meniga trenutno boravi na riječkom području, a na društvenim mrežama osvrnuo se na gastronomiju u Rijeci te pohvalio Konobu Feral.

“Konoba feral – ljubav i strast

(konoba par excellance)
Postoji neka mantra da je Rijeka gastronomski mrtav grad. Međutim, Konoba feral to u potpunosti negira.
Jučer sam pojeo najbolji (crni) rižoto ikad. Toliko dobar da sam ko kreten komadom kruha lovio i zadnju mrvicu po tanjuru. Što je naravno van bon-tona, no u konobi apsolutno dopustivo.
Rižoto, zbog kojega bi ciljano potegnuo još jednom iz Zagreba u Rijeku.
Izuzetno me razveselilo što je i serviran u pravilnom tanjuru, a ne u onim dubokim muldastim za tjesteninu.
Uostalom ljubav prema gostu (pazilo se na svaku sitnicu, tanjuri i čaše nisu iz Ikee već pomno birane iz profesionalne kolekcije) i kuharska strast starog lisca chefa Salevića (koji već u rano jutro njuška po ribarnici) dovela su do ove gastronomske divote.
I kad misliš da si u sedmom nebu onda ide dalje i s neba padnu baš ovakve kozice kao na fotki. Ovaj je tanjur definitivni dokaz da postoji raj.
I tako, u autu koji vonja na friškinu i zubiju crnih od rižota, kao u Oswalda Chesterfielda Cobblepota vozim se prema Zagrebu i smišljam kada opet do „Ferala“!
Preporuka: ne naručujte ništa već dajte Saleviću da vas zavodi!”, poručio je Alan Meniga na društvenim mrežama.
alan meniga
Foto: Alan Meniga FB
Snimka zaslona 2024-06-24 100705
Izvor: Screenshot FB

Komentari