Aktivni turizam na Pagu – Navali narode!

42

Ove godine otkazana je većina manifestacija, no otvorene su mogućnosti za idealan aktivni odmor za što otok Pag posjeduje izvrsne preduvjete. Turističke zajednice otoka Paga udružuju svoje napore tijekom ovogodišnje turističke sezone. Ovog puta radi se o projektu Pag Outdoor Summer Weekend, konceptu aktivnog turizma koji će se održavati s licenciranim ekspertima koji posjeduju iskustvo u različitim oblicima aktivnog turizma. Glavni inicijatori ovog projekta su Turistička zajednica Grada Novalje, Turistička zajednica Grada Paga, Turistička zajednica Općine Kolan, Turistička zajednica Općine Povljana i Turistička zajednica mjesta Stara Novalja, a za osmišljavanje, izradu i provedbu koncepta zaslužni su Run Croatia i Udruga Kissa.

Tijekom srpnja i kolovoza očekuje vas pregršt sportskih događaja po cijelom otoku od biciklizma, nordijskog hodanja, traila, kajakarenja, veslanja na dasci do trčanja, hodanja i vožnje quadovima. Program započinje 10. srpnja i završava 28. kolovoza. Kvalitetu dokazuje i osigurava i potpisivanje Ugovora o dugoročnom razvoju Outdoor turizma na otoku Pagu što je odobrilo i Ministarstvo turizma.

Prije 5 godina Turistička zajednica Grada Novalje započela je s utrkom „Life on Mars“ i Pag Island Trail pa su se u međuvremenu razvile nove trail staze duž otoka, organizirale nove utrke i aktivnosti te stekli dugoročni partneri. Upravo na ovim temeljima izgrađen je i Pag Outdoor Summer Weekend. Na Pagu je uređena i staza od paških vrata do vrha Krišina pod nazivom „Zagrljaj kamena i vjetra“, a Pag nudi i mnoštvo staza za nordijsko hodanje.

Aktivnostima na otoku Pagu pogoduje i specifičan oblik otoka s puno uvala, polja, krša, slatkovodnim jezerima i drvenim maslinicima, kao i odvojenost od glavne otočke prometnice. Za surfing i jedrenje pogoduju i zapadni vjetrovi što je jedan od glavnih razloga uključivanja u projekt. Sve aktivnosti koje vas očekuju na Pag Outdoor Summer Weekendu prilagođene su trenutnoj situaciji i dobnim skupinama uz pomno odabrane koncepte. Svi sudionici plaćaju kotizaciju kako bi se osigurala kontrola i sigurnost te evidencija članova. Želite li kombinaciju outdoor aktivnosti sa suncem i morem, ovo je idealna prilika za vas. Nadamo se da ćete iskoristiti ovu priliku!

Komentari