68-godišnjak jučer isplovio u gumenom plovilu – Pronađen je danas u uvali kod rta Kalifront

86
more

Jučer, nešto prije ponoći, postupajući po dojavi Nacionalnog pomorskog centra Zadar, posada policijskog plovila Postaje pomorske policije Rijeka krenula je prema otoku Rabu radi potrage za 68-godišnjim državljaninom Austrije koji je tijekom večernjih sati isplovio s gumenim plovilom te se do tada još nije vratio.

U akciju traganja za osobom i plovilom uključilo se i plovilo Lučke kapetanije Senj.

S obzirom na otežane vremenske uvjete na moru, odnosno jaku buru i izrazito valovito more valova, potraga za austrijskim državljaninom je obustavljena noćas oko 1,40 sati, no nastavila jutros oko 8 sati. Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka i djelatnici Lučke kapetanije Rijeka, ispostave Rab jutros su oko 9,30 sati u uvali kod rta Kalifront pronašli sklonjenog državljanina Austrije koji se nalazio u gumenjaku.

Spomenuti nije bio ozlijeđen, a zbog nemogućnosti pristupa obali i velikih valova prekrcan na službeno plovilo Lučke kapetanije, dok je njegovo plovilo stavljeno u tegalj.

Iako su zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti policije i Lučke kapetanije, kao i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru uspješno okončana spašavanja na moru, pomorska policija i ovom prilikom apelira na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije,  posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika te da pozorno prate vremensku prognozu  imajući na umu  da se situacija na moru može vrlo brzo  promijeniti, odnosno pogoršati.

Komentari