3. Carnival Snowboard Session – dobar razlog da se ovu nedjelju zaputite prema Platku

76
Carnival Snowboard Session
Foto: Dario Maršanić

Ukoliko se još uvijek niste odlučili trebate li se u nedjelju, 21. siječnja, zaputiti prema Platku, jedan od razloga zašto biste to svakako trebali učiniti jest 13. Carnival Snowboard Session što će se održati na dnu staze Radeševo.

Organizatori iz Snowboard kluba Nine očekuju preko trideset natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Ukrajine i Venezuele koji će se natjecati u tri kategorije – djeca (rođeni nakon 2009. godine), juniori (2005. do 2009. godine) i odrasli (rođeni prije 2005. godine), te u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tri prva mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji u odrasloj konkurenciji podijelit će nagradni fond od 1.000 eura, dok će mlađi uzrasti dobiti medalje. Natjecatelji iz Primorsko-goranske županije istovremeno sudjeluju i na Prvenstvu Primorsko-goranske županije u snowboardu.

Natjecanje počinje u 11 sati s rundama zagrijavanja za sve natjecatelje

Potom slijede kvalifikacijske runde za sve kategorije, nakon čega suci odlučuju tko ide u finalne runde. Finale za djecu i juniore je zakazano u 14:30, a za odrasle u 15 sati nakon čega slijedi proglašenje. Suci natjecanja su bivši snowboard reprezentativci Vid Barić i Matija Dukić.

Natjecanje neće ometati rad skijališta Platak, a vremenska prognoza donosi savršene vremenske uvjete za provođenje dana na snijegu.

Organizatori pozivaju sve one koji vole snowboard, snijeg, ekstremne sportove ili imaju svoje favorite među natjecateljima da ponesu navijačke rekvizite, dođu u što većem broju i budu što glasniji. Ukoliko rekvizita zafali, organizatori će osigurati sve potrebno za izradu navijačkih transparenata za one koji će biti inspirirani na licu mjesta. Osim navijača, za dobru atmosferu na stazi će se pobrinuti voditelj David Puharić i DJ Dog.

Trinaesto izdanje Carnival Snowboard Sessiona podupire Turistička zajednica Rijeka kao suorganizator. Pokrovitelji su Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Goranski sportski centar i Skijaški savez Primorsko-goranske županije i Turistička zajednica Čavle. Medijski pokriva KIGO.hr.

Komentari