[VIDEO]Pogledajte oštećenje na plućima izazvano koronavirusom

17

Video pokazuje oštećenja na plućima 59-godišnjaka s visokim krvnim tlakom, koji je bio asimptomatski nositelj koronavirusa, a potom mu je koronavirus i dijagnosticiran. Ovaj video objavila je Sveučilišna bolnica George Washington, a torakalni kirurg dr. Keith Mortman za CNN rekao je: „Njegova pluća sada ne uspijevaju raditi normalno.“ Na videu su određena područja označena žutom bojom što predstavlja inficirane i upaljene dijelove pluća.

Od dijagnosticiranja koronavirusa, pacijent je trebao respirator koji mu je pomagao s disanjem, ali i na respiratoru koji je bio podešen na najjače pacijent je teško disao. Potom je spojen i na aparat koji mu cirkulira krv i puni kisikom. Ipak, liječnik ističe: “Ovo nije 70 ili 80-godišnji imunosupresivni dijabetičar. Osim visokog krvnog tlaka, on nema drugih značajnih problema sa zdravljem. Ovo je tip koji je samo gledao svoj posao i dobio je ovu bolest. Kada bismo snimke ponovili sada, tjedan dana kasnije, postoji mogućnost da bi infekcija i upala bile još gore.

Liječnik ističe da je za ovakvu štetu pluća potrebno mnogo vremena za zacjeljivanje, a za 2-4% pacijenata šteta je nepovratna pa se posljedično događa da pacijenti podlegnu bolesti.

Komentari