[VIDEO]Novo kino Parizu izgleda baš kao Galaktički senat iz filma Star Wars!

67

Socijalno distanciranje zaista je utjecalo na način na koji živimo svakodnevni život. Iz straha od infekcije više nismo u mogućnosti biti bliski sa strancima, a nažalost, dok su u planu cjepiva i lijekovi, nitko ne zna sigurno kada će se i hoće li se stvari ikada vratiti u normalu.

Jedan sektor koji je posebno teško pogođen politikama socijalne distance su kina i kazališta i to s dobrim razlogom. Stotine, pa čak i tisuće ljudi koji bi dulje vrijeme sjedili na jednom mjestu bili bi ključno uzgajalište za širenje Covid-19.

Jedna kino tvrtka u Francuskoj dizajnirala je, međutim, novu vrstu kina koja nastoji omogućiti ljudima da uživaju u najnovijim filmovima, istovremeno održavajući sigurnu socijalnu distancu, a izgleda baš poput Galaktičkog Senata u filmu Star Wars!

Oma Cinema u Parizu dizajniralo je sjedalište kako bi omogućilo različite pojedinačne lože za gledatelje i moramo reći da zaista izgleda futuristički. Ako bi ovi dizajni trebali ići naprijed, tada bi to bila najveća promjena načina funkcioniranja kina u najmanje 50 godina. Direktor Oma Cinema, Pierre Chican, na web stranici tvrtke navodi: “Iako su sva kina izgrađena više od 50 godina slična i reproduciraju isti raspored sjedenja publike, ovaj koncept kina stvara kinematografsko iskustvo istodobno intimno. Bit će spektakularno i impresivno, a svako sjedište u kinu je najbolje sjedište u kinu.”

Tvrtka vjeruje da dizajn, ne samo da će poboljšati sigurnost, već će pružiti i daleko bolje iskustvo gledanja. U izjavi su dodali: “Puno više od samo spektakularne prirode arhitekture, originalna konfiguracija lože osmišljena je tako da gledateljima nudi iznimno audio i vizualno iskustvo, projicirajući sliku bez ikakvih izobličenja. Oma je iskustvo koje nikad nećete zaboraviti.”

Uistinu, kina su se dugo borila i prije pandemije. Relativno visoke cijene ulaznica i konkurencija visokokvalitetnih TV ekrana i usluga streaminga uistinu su uzeli zalogaj od profita u kinu tijekom posljednjeg desetljeća. Čak i stvari poput IMAX kina, trodimenzionalnih kina i tako dalje nisu uspjele vratiti gužve koje bi nekada bile u kinu.

Izvor: Thinking Humanity

Komentari