Nikolina Tomljanović & Tonka sjele u ‘Vlak za Santa Fe’

845

Na ovogodišnjoj pozornici nadolazećeg 70. izdanja Zagrebačkog festivala riječka glazbenica Nikolina Tomljanović u duetu s Tonkom Šerić predstavit će se pjesmom ‘Vlak za Santa Fe’. U pitanju je country pop singl za koji glazbu i stihove potpisuje Aljoša Šerić, a zajedno s njim aranžman potpisuje Matej Zec koji je radio na produkciji pjesme. ” ‘Vlak za Santa Fe’ je vjerojatno najviše američka pjesma od svih koje sam napisao, ali samo sam slijedio Nikolinine upute, ovo je idealizirana Amerika, Amerika u kojoj kauboji pozdravljaju dodirom šešira, a vlakovi još uvijek idu na paru. Matej Zec kao producent i Nikolina i Tonka predvode karavanu, ja kaskam pješke daleko iza.” rekao je Aljoša Šerić.

Nikolina Tomljanović već se ranije predstavila publici na pozornici Zagrebačkog festivala pa je tako 2021. godine osvojila nagradu za najbolju pjesmu u suradnji s grupom Belfast Food, 2022. je s dugogodišnjim suradnikom Sandrom Bastiančićem izvela pjesmu ‘Mjesečev trag’, a sada se vraća sa zanimljivim duetom zajedno s Tonkom Šerić koja je rekla par riječi o samoj pjesmi i o ovoj zanimljivoj suradnji: ”Drago mi je da je ova pjesma ipak našla put do mene. Kad ju je Aljoša napisao na prvu sam je jako zavoljela, željela sam da ju zadržimo za Pavel, ali nam se nije uklapala u tadašnji album. Zato mi je ova suradnja još i posebnija.”

Nikolina Tomljanović ne skriva oduševljenje zbog same pjesme, cjelokupne suradnje i ponovnog nastupa na festivalu: ”Imala sam veliku želju surađivati s Aljošom i zapjevati jednu njegovu pjesmu. Želja mi se četverostruko ostvarila. Prvo, odmah je pristao na suradnju. Drugo, imao je odličnu pjesmu za mene. Treće, sa mnom u duetu zapjevala je Tonka čiji glas naprosto obožavam. Ona je moj broj 1. Četvrto, pjesma je prošla na ZG fest. Bravo Aljoša, bravo Tonka i moja malenkost, bravo Matej Zec, producent pjesme!”

Dinko Čvorić Doringo, redatelj spota, ovu glazbenu priču upotpunio je spojivši tekst pjesme s western slikom pružajući tako slušatelju veći smisao priče koju pjesma nosi, a Nikolina i Tonka glavne su akterice ovog putovanja za Santa Fe.

‘Vlak za Santa Fe’ naći će se zajedno sa svim navedenim pjesmama na Nikolininom albumu dueta koji bi trebao ubrzo ugledati svjetlo dana!

Komentari