U Novalji otvorena međunarodna izložba fotografija na temu vode

97

muzej_izlozba_093

Četrdesetero fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Srbije i Makedonije okupljenih u grupu “TopLightHunters” izložilo je svoje fotografije velikog formata kojima je zajednički motiv voda u njenim raznim pojavnim formama i oblicima na Zemlji – rijekama, morima, slapovima…

Autori dolaze iz redova amaterskih i profesionalnih fotografa a mnogi su nagrađivani na raznim fotografskim natječajima u svijetu. Ovom izložbom pružili su svoj kreativni doprinos obilježavanju Svjetskog dana voda.

Vesna Denona, ravnateljica Gradskog muzeja Novalja u uvodnom je dijelu programa pozdravila sve nazočne te im predstavila izložbu. Tom je prilikom s ponosom istaknula najvrijedniju i najznačajniju arheološku baštinu grada Novalje „Antički vodovod“, koji se nalazi u samom muzeju te predstavlja jednu od najvažnijih turističkih atrakcija Grada Novalje. Tigi Borg, kreator fotoportala Hunting The Light (HTL) predstavio je fotoportal i autore izložbe a gradonačelnik Ante Dabo pozvao sve prisutne da uživaju u ovoj lijepoj izložbi.

_muzej_izlozba_139

Projekt izložbe zamišljen je još u veljači 2013., kada je grupa organizirala prvi dnevni tematski foto natječaj “Hunt The Water”. Projekt je zatim predložen Gradskom muzeju Novalja, koji ga je, uz prethodno dobiveno pokroviteljstvo Grada Novalje sa zadovoljstvom prihvatio. Podrška Grada Novalje ukazuje na želju za poticanjem ovakvih kulturnih događanja u gradu a brojni građani svih dobi koji su prisustvovali svečanom otvorenju izložbe, na velik interes novaljske publike za kvalitetnim umjetničkim manifestacijama poput ove.

Izložba će se biti otvorena sve do 12. travnja 2014. godine.

Komentari