Riječanin u avanturi života

I vi možete pomoći Dadi da ostvari svoj san i prejedri Atlantik!

275

Koliko je vas spremno slijediti svoje snove do te mjere da ste za njih spremni dati i otkaz na dobrom poslu? Slobodan (Dado) Velikić napravio je baš to kako bi se otisnuo na avanturu života preko Atlantskog oceana u maloj jedrilici.

Velikić plovi cijeli život na brodovima raznih veličina. Vremenom su mora postajala sve veća, a kao cilj života postavio je upravo Atlantski ocean, koji namjerava prijeći u Mini 6.50 brodu u sklopu Mini Transat regate, koja se održava svake dvije godine. U rujnu 2017. kreće se iz Douarneneza u Francuskoj i plovi do Point-à-Pitrea, Guadeloupe.

Utrka je više nego ozbiljna: govorimo o 4000 nautičkih milja, tijekom kojih su natjecatelji sami na svom brodu, bez telefona i kompjutera sa satelitskom komunikacijom. Komunicira se isključivo VHF radijom, dakle kao u dobra stara vremena, sve je na čovjeku i njegovom brodu. Nema ni previše komfora u tih 6,5 metara, zaboravite npr. kuhinju ili toalet. Spavanje se svodi na 30-minutne smjene otprilike 8 puta dnevno tijekom tih 30 dana regate, a kako ste manje više stalno na otvorenom, cijelo ste vrijeme mokri. Zvuči zabavno, zar ne?

velikic-mapa

Riječanin će svoje proputovanje dokumentirati putem bloga, a kao razlog za cijelu avanturu navodi strast i ljubav prema plovidbi, kao i pomicanje granica vlastitih mogućnosti. Kako cijelo putovanje poprilično košta (brod, marine, transport, hrana…) pokrenuo je kampanju na Indiegogo platformi.

Preostalo je još nekoliko dana do njenog kraja, do sad se prikupilo zacrtanih 76% sredstava. Uključite se, još uvijek se može doći do 100%!

Komentari