Razvijanje kreativnosti mladih uz 3D printanje

Osim otvorenja izložbe, u Dječjem odjelu Stribor vas očekuju demonstracije 3D printanja i skeniranja te razgovor o ulozi 3D modeliranja za kreativnost djece.

219

U srijedu 20.5. u 18 sati u Dječjem odjelu Stribor, Trg 128. brigade Hrvatske vojske 6, bit će otvorena izložba uradaka modeliranih i isprintanih 3D printerima u inkubatoru 3D printanja za djecu i mlade Gradske knjižnice Rijeka.

Uz izložbu održat će se demonstracije 3D printanja i 3D skeniranja ljudi te razgovor o poziciji i ulozi 3D modeliranja i printanja u odgojno-obrazovnom procesu, pri razvoju kreativnih vještina djece i mladih. U razgovoru će sudjelovati dr.sc. Sven Maričić, jedan od lokalnih autoriteta za pitanja 3D printanja, profesorica Prirodoslovno grafičke škole Rijeka Iva Vlah te voditelj projekta razvoja inkubatora 3D printanja za djecu i mlade Kristian Benić.

Demonstracije 3D printanja za građane će biti otvorene već od 16 sati.

3D printing startup

Žabice, rakete, naočale, suveniri, uši, propeleri, ukrasi za bor, likovi za društvenu igru, Batman,Yoda, samo su dio predmeta izrađenih i printanih u knjižnici tijekom zajedničkog druženja s novom kreativnošću djece i mladih. Riječ je o jedinstvenom projektu u hrvatskim narodnim knjižnicama, ali i šire jer je razvijena jedna od rijetkih društvenih točaka na kojoj svi građani mogu doći, upoznati se s novom tehnologijom te i sami koristiti njene mogućnosti.

U sklopu aktivnosti razvijen je i web GKR Lab, poseban web na kojem se predstavlja kultura digitalnog stvaralšatva, s posebnim naglaskom na 3D printanje i modeliranje.

Projekt je financijski podržala i omogućila međunarodna organizacija EIFL u sklopu svog programa poticanja inovativnih usluga u narodnim knjižnicama diljem svijeta.

GKR / B.Ž.

Komentari