Šibenik je od ovog vikenda bogatiji za jedan prekrasno uređen hotel s četiri zvijezdice. D-Resort ima 63 luksuzne sobe, 6 apartmana i tri ekskluzivne vile (svaka sa svojom terasom i bazenom), a smješten je u jedinoj hrvatskoj marini za super jahte – D-Marina Mandalina.

dresort-2

dresort-3

dresort-4

Terasa nudi krasan pogled na Šibenik
Terasa nudi krasan pogled na Šibenik

Iza biserno bijelog hotela stoji Dogus grupa, međunarodni konglomerat od 200 firmi sa sjedištem u Istanbulu, čija planirana ulaganja u hrvatski turizam dosežu i do 400 milijuna eura. Trenutno posjeduju dvije marine u Zadru, Villu Dubrovnik te planiraju poznatu zgradu Marasca pretvoriti u hotel s pet zvijezdica. U pitanju su možda i najveći investitori u južnoj Hrvatskoj, čiji se godišnji prihodi mjere u milijardama dolara. Prisutni su i u lokalnom sportu.

Do vrha hotela vodi uređena šetnica
Do vrha hotela vodi uređena šetnica
Pogled iz vile, svaka od tri ima svoj ostakljeni bazen
Pogled iz vile, svaka od tri ima svoj ostakljeni bazen

dresort-8

dresort-9

Model koji imaju u Turskoj (marina + hotel) primjenjuju i u Hrvatskoj, a osim toga na međunarodnom su planu osim turizma aktivni u poslovnim segmentima građevinske industrije, financijskih usluga, automobilske industrije, medija, nekretnina, trgovine i energetike. ferit Sahenk, vlasnik Dogus grupe, suvlasnik je i predsjednik upravnog odbora Garanti bank, druge najveće privatne banke u Turskoj.

dresort-10

dresort-11

dresort-111

Ova investicija u Šibeniku vrijednosti je oko 25 milijuna eura, zaposleno je preko 100 domaćih ljudi, između ostalih i 25 studenata koje su stipendirali, poslali na dvomjesečnu obuku u Tursku te po završetku studija sada i zaposlili. Stvarno za primjer drugim investitorima!

dresort-18 dresort-17 dresort-16 dresort-15 dresort-14 dresort-13 dresort-12

Foto: D-Resort