Noć kazališta u Zajcu

98

HNK Ivana pl.Zajca_003
Radi se o interaktivnom programu čiji je cilj uspostaviti komunikaciju između praktičara i gledatelja, kazališta i zajednice kojoj pripada.

Program započinje već u 13.00 sati u baletnoj dvorani gdje će posjetitelji moći vidjeti probu ansambla Baleta koji priprema izvedbu “Orašara Evolution” u koreografiji Ronalda Savkovića. Popularna baletna bajka bit će ove sezone tehnički zahtjevnija za plesače te i vizualno drugačija, a time, nadamo se, zanimljivija i našoj publici.

U 17.00 sati počinje organizirani razgled kazališne zgrade kroz koju će voditi Ana Miljanović. U sklopu razgleda najvažnijih punktova i znamenitosti kazališnog interijera, posljetitelji će čuti i o povijesti ovog impozantnog zdanja koje je remek djelo arhitekture svoga vremena.

U 18.00 sati nastavlja se ciklus komornih koncerta „Opera u foyeru“ koncertom „Večer arija iz opereta i komičnih opera“ kojev će izvoditi sjajni riječki operni solisti Olga Kaminska, Vanja Zelčić, Sergej Kiselev, Marko Fortunato i Dario Bercich uz glasovirsku pratnju Ane Anconelli.

Kako je zbog prostornih mogućnosti broj mjesta ograničen, a zanimanje publike veliko, sve besplatne propusnice na blagajni Kazališta za ova su događanja već podijeljene.

Zanima vas kako izgleda proba Hrvatske drame? Zavirite na probu predstave “Hrvatsko glumište”, koju potpisuju redatelj Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević, od 19.30 do 20.00 sati (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka – službeni ulaz u Kazalište). Nakon odlaska na probu, naši će gledatelji razgovarati o onome što su vidjeli s mladim dramaturginjama koje rade na predstavi Ninom Gojić i Natašom Antulov.

Požurite, propusnica je ostalo još malo! Pritom upozoravamo da je dobna granica za ovaj program 16+ godina.

Zanima vas kako nastaje svjetlo u kazalištu? Što je to filter? Što je to spot? Koja je uloga redatelja, a koja oblikovatelja svjetla? Pridružite nam se na još jednom sastanku “Diplomiranog gledatelja.” Susret će se održati u 16.00 (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka – službeni ulaz u Kazalište). Polaznici će imati priliku vidjeti na koji način nastaje svjetlo u kazalištu, te imati priliku razgovarati s redateljem Oliverom Frljićem.

Komentari