Nagradna igra Blink

191

blink kapi za očiSuho oko je poremećaj suznog filma uzrokovan nedostatkom suza ili obilnim hlapljenjem suza koji uzrokuje oštećenje očne površine između vjeđa, a povezano je s vrlo neugodnim simptomima.

Znate li da prosječna osoba trepne 15-20 puta u minuti. Pri radu na računalu, učestalost treptanja smanji se peterostruko.

Vodeći simptomi suhoga oka su: peckanje, grebenje, iritacija, crvenilo, suhoća, svrbež, pojačano suzenje, osjetljivost na svjetlost te sekret. Osim simptoma vezanih neposredno uz oko, sindrom suhog oka ima izravan utjecaj i na kvalitetu života pa tako velik broj pacijenata navodi opći umor, smanjenu koncentraciju, pojačanu razdražljivost i učestale glavobolje.

Smetnje pri radu na računalu vezane za oko prisutne su danas kod gotovo svake osobe koja se služi računalom, a najčešće su povezane s poremećajem suznog filma zbog smanjene učestalosti treptanja, bržeg hlapljenja suza te povećane površine oka izložene isušivanju.

Suho oko ne može se izliječiti, ali se mogu ublažiti simptomi i spriječiti komplikacije.

Prilagodbom radnih uvjeta mogu se olakšati simptomi. Potrebno je izbjegavati faktore koji ih provociraju – boravak u zadimljenim i klimatiziranim prostorima i na vjetru, dugotrajan rad na računalu.

Umjetne suze su medicinski proizvod i nadomjestak prirodnim suzama koje mogu pomoći riješiti problem suhoga oka. Zadatak im je da preko oka naprave zaštitni sloj koji hlapi sporije od vlastitih suza, smanjuju trenje kapka prilikom treptanja i pomažu pri cijeljenju sitnih oštećenja stanica površine oka.

Ukratko, služe za zaštitu, vlaženje i podmazivanje. Blink® contacts kapi služe za dugotrajno osvježenje suhih i umornih očiju. Blink® intensive nove su kapi za oči, a namijenjene su osobama iznad 40. godine sa srednjim ili teškim oblikom suhog oka. Polietilen glikol ima ulogu glavnog ovlaživača koji povećava viskoznost suza, ali bez zamućenja vida. Jedini zadržava vlažnost u oku čak 60 minuta nakon primjene. Obje vrste kapi jednostavne su za upotrebu i izuzetno učinkovite. Mogu se koristiti uz sve vrste kontaktnih leća uključujući meke, tvrde, plinopropusne, zamjenske i leće za produženo nošenje. Prije uporabe nije potrebno skidati leće. Zbog blagog sastava i odsutnosti konzervansa mogu se po potrebi kapati i više puta na dan.

Mi Vam u nagradnoj igri koja traje od ponedjeljka 12.12. do ponedjeljka 19.12. u 9:00h darujemo tri poklon paketa Blink, a sve što trebate je odgovoriti točno na postavljeno pitanje te nam poslati svoje podatke. Tri dobitnika objaviti ćemo u utorak, 20.12. Sretno!

[formidable id=10]

Komentari