Maurovizija: Zašto volimo kučke?

2010

Ali da definiramo prvo jednu stvar: tko su uopće kučke? Kako ih definirati, kako ih opisati? Zanimala me ženska perspektiva, one sigurno imaju što za reći, ipak je to ”njihova vrsta”. Blagodati interneta nemaju granica, pa sam svoju najbolju prijateljicu Janu upitao preko Skypea, čisto onako : Jana, tko su zapravo kučke, kakve su to žene, što ti kažeš?

Dakle, definicija po Jani, po principu ”kopi/pejst”:

[22:06:23] Jana:  dvije vrste..ukratko..prve su isfrustrirane glupače, koje kao znaju sto žele, a toliko su iskompleksirane da im niti jedan nije dovoljno dobar…
[22:07:34] Jana: karakteristike:  umisljenost, lazna inteligencija, često glad za skupim stvarima, labavo tlo pod nogama…
[22:08:17] Jana: druge su one koje su i vise nego svjesne svojih kvaliteta pa vrlo često imaju i nos do plafona, tako da svjesne svojih kvaliteta sa veseljem gaze i vrijeđaju “manje” od sebe
[22:08:22] Jana: tanka linija

Hvala, Jana.

Definicija po Mauru: kučke su one žene koje naše živote čine uzbudljivim i koje, najčešće nezasluženo, najviše pamtimo cijeli život.

Da, to su one žene od kojih dobivaš mrvice, od kojih dobivaš na kapaljku. Onda svaki trenutak koji je s njom lijep pretvaraš u naj-trenutak svog života. Kako se kaže, trenutak od kojeg ti zastaje dah. Po tome je sa kučkama specifično.

Neki kažu da su kučke one žene koje su samosvjesne, znaju što žele u životu, mogu bez muškarca koji im je rame za plakanje, karijeristice, žderačice muškaraca.  To nisu kučke, to su samo osobe koje su same sa sobom na ”ti”, koje poznaju sebe i znaju svoje prednosti i mane. To nema veze sa kučkama. To su žene, prave žene. Samopouzdanje je dobrodošlo u svim sferama života, a to što neki muškarci ne mogu podnijeti da je žena čvršća od njih, odlučnija u svojim načelima i da ona nosi hlače u vezi, to nije ništa drugo doli ljubomora i kompleks manje vrijednosti. Baš bih volio napraviti jednu anketicu među nama muškom čeljadi i upitati: da li bi mogao podnijeti da žena zarađuje više od tebe? Zanimaju me odgovori, no to je već neka druga tema.

Kučke su najčešće one  žene koje nam pomute pamet jer ih teško dobijemo, tj. moramo se itekako truditi da bi zadobili njihovu pažnju. Ne nužno, ali često. One znaju biti odlične scenaristice. Jednom kada nam dozvole blizu sebe, već smo totalno zatelebani i ne vidimo dalje nosa. To sve pridonosi napaljenosti na iste, jer naravno , nedostižno = napeto, a blagomenijasamjeulovio= napeto do pakla. Tako da su kučke većinom puta odlične u krevetu, a osjećaj još više pojačava naša zaljubljenost i čini nam se da su one naš” soulmate”. One znaju što će nas dovesti do ludila, one znaju ”uzeti za sebe” i sjahati onda kad je najbolje, one bezrezervno crpe naše pimpilije i novčanike, one znaju kada staviti haltere, one znaju kako nas pridobiti kada samo ljuti na njih poput risa. One jednostavno- znaju. One znaju biti kučke. I one znaju da to nas pali. I činjenica je- u tim situacijama, naša donja glava jednostavno uvijek pobjeđuje onu gornju.

Da ne radim previše podvrsta, podijelit ću ih na samo dvije, baš kao i Jana:

  1. Kučke light/medium
  2. Kučke Gold Edition, hard/heavy/insane edition

Krenimo s prvima…

Osobine tipične, ”light-medium”  kučke:

-najčešće previše pudera ( prikriva nezadovoljstvo svojim licem, želeći svima dati do znanja koliko je lijepa, a ustvari misli da je ružna)
-pun ormar odjeće i obuće, razvikanih marki, najčešće kupljenih od šanera, tati popila mozak i zadnju kunu, a kasnije i vama
-neukus u odijevanju, ispijanje kave na gradskoj špici sa svojim kozama
-više loša nego dobra u krevetu
-ovo joj je osma godina zaredom da studira, a tek je na trećoj, pod izlikom: onaj tvoj hotelijerski fakultet bih završila žmirečki, ne znaš ti što je faks! ( ogorčena na profesore, državu, Europu i svijet).
-sve njezino je uvijek najbolje, njene prijateljice su super, a vaši prijatelji oni ”kreteni s nogometa koji nakon što se prljavi vrate s igrališta još moraju igrati i PES na playstationu, kao da im nije bilo dosta nabijanja te proklete lopte)
-u svom dokazivanju javnosti koliko je lijepa i kakva je ona , zapravo pička, a da toga svijet nije svjestan, otišla je i u modne agencije da bi nosila par revija, te je sudjelovala na Hrvatska traži zvijezdu, uvjerena da zna pjevati, iako je pjevala gore nego Šajeta rano ujutro.
-redovito je na svim after-job partyima po gradu
-stalno prijeti prekidom, ali vas ne ostavlja jer vam je tata utjecajan u gradu, pa je ona ponosna kako se dobro uvalila, a vi, jadnik, nemate snage otjerati to zlo od sebe
-dragi, zašto nemamo veći stan?
-dragi, Marina i Stjepan kupili su novi auto, kada ćemo mi?

Dakle, ovo je ona ”tipična”, koju većina nas blesavih muških drži uz sebe, pod izlikom ”ja ne mogu bolje od ovog, ona je predivna i premija je za mene, više nikad neću ovako, ona je moja noć i dan, ona je moja 7/39”.
A sada dolazimo do onih pravih, najopasnijih, na koje se najlakše poskliznuti, a kada se to dogodi, nema nam spasa… Kučke Gold, Hard/Heavy/Insane Edition- karakteristike su:

-imaju stila za oblačenje ( ona štikla napalila bi i impotentnog 88-godišnjaka)
-nemaju ”zmiju” u džepu pa plaćaju večere/ručkove totalno ”al pari”, i što god mi napravili, one su uvijek ”korak ispred”
-hedonistički žive i uživaju u životu
-apsolutno nas ne trebaju radi financija jer vrlo vjerojatno zarađuju bolje od nas
-izgledaju dobro do pakla i prokleto su svjesne toga
-imaju smisla za humor te vas znaju nasmijati do suza,
-u one dane kada ste sami sebi baš zgodni i super, ona vas spusti rečenicom tipa: ”počele su ti rasti cice, dragi”
-kada ste vani, uhvatite joj pogled da snima drugog tipa i zna vas napraviti ljubomornim, dajući do znanja, ako još više ne budete skakutali oko nje- ode ona!
-to njeno čipkasto donje rublje…mora da ovo košta pola moje plaće!
-kad dođete doma, oznoji vas bolje od turske i finske saune skupa
-njene cice… ah…. njene cice!!!

Te žene…te predivne žene:

-uvijek prokleto dobro mirišu i postajete ovisni o njenom parfemu i sjećate ga se i godinama nakon što je otišla
-i najgore od najgoreg: oni rijetki trenuci kada su emotivne, slabašne, manje od najmanjeg zrnca na svijetu i trebaju zagrljaj- otvaraju vam dušu, nazovu vas ”najdražim muškarcem kojeg su ikada upoznale, i uz vas se osjećaju tako sigurno”, a vi, kreten, tada postajete zarobljenik. Zauvijek.

Njeno samopouzdanje i kučka style/look opet su na snazi od sljedećeg jutra, a vi želite nastaviti tamo gdje ste sinoć stali, želite onu ”curicu” od jučer navečer. Ma da ne bi. Ne može.

Ona je otišla , skockana, namirisana i bahata kao i uvijek, svojim putem. Na sms vam odgovara tek 2 sata nakon što ste ga poslali, a popodne samo javlja : večeras je srijeda, mogli bi u kino. ( naravno da pristajete, jer to je ublažena verzija onoga što je, ustvari, htjela reći. Kao da je napisala: večeras me vodiš u kino. Točka. )

Kakve god mi bili muškarčine, koliko god mi bili alfa dominantni, koliko god se mi busali o prsa, jednom ćemo naletjeti. Poskliznuti se opasno. One su za poskliznuti se gore od kore od banane. One su kučke. I zato ih volimo.
Do sljedećeg četvrtka, uživajte sa svojim boljim polovicama, kako god ih vi potajno zvali, pa makar bile i kučke!

Mauro

pišite Mauru na: maurovizija@teklic.hr

Komentari