Maurovizija: Boli me kurac

655

Što žene vole? Pita se svaki muškarac na ovoj našoj jadnoj kugli zemaljskoj. Ispisane su stranice i stranice teksta o tome, zamislite samo koliko je šuma posječeno uzalud da bi se sve to ispisalo, a rješenja niotkud. Mislim da rješenje ne zna ni Onaj gore. Kako ući u glavu tim čudnovatim bićima zbog kojih gubimo glavu, živce, a najčešće i novce?

U današnje vrijeme kada je emancipacija vrlo bitna stvar, nekako sve teže s njima izlazimo na kraj. Mislim da je sve krenulo nizbrdo kada su krenule čitati onaj vražji Cosmo. Onda se ta lopta zla još brže zakotrljala kada je krenuo serijal Seks i grad. Odjednom su sve žene postale fetišistice na cipele. Odjednom sve piju iz visokih čaša. Odjednom sve liče jedna na drugu. A znate što je najgore? Ni mi muški nismo daleko. One u trgovinu štiklama, mi u kladionicu. To je taj ”life”, kojeg nam je netko lijepo izdiktirao, a mi pratimo. Prava žena mora imati štikle, a pravi muškarac mora gledati nogomet. Ispred televizije sa ekipom piti pivo i derati se kao majmun. A treba samo reći- boli me kurac za sve to!

Godinama sam proučavao časopise, knjige, tekstove objavljene posvuda o temi ŠTO ŽENE VOLE, nastojao ući im u glavu, da provalim kako to one razmišljaju, kako im jednostavno provaliti taj sef tajanstvenosti? Nisam baš otkrio Ameriku, ali možda najjednostavnije mi je reći vam da sam došao do sljedećeg, učinkovitog rješenja: sve što mislite, pa kontra! Da, dobro ste čuli. Sve što ste do sada mislili da je ispravno u ophođenju sa njima, sve morate napraviti kontra. I tada će vas prihvatiti, a možda i dati pipice. Isto tako, ništa manje važno, U STARTU morate sami sebi reći da vas BOLI KURAC  što žene misle, i tada će vam se 100% posrećiti. Kako?

Krenimo redom:

– ako ste mislili da ćete je osvojiti jer ste- uglađen, ugodan, otvarate joj vrata, skidate kaput, nježno je gledate i vodite u luna-park i kupujete šećernu vunu… NEĆETE! ( sad ste već zamislili samog sebe i svoju simpatiju, kako ste joj osvojili plišanog medu, zar ne?)
Morate biti neobrijani barem 3 dana, navečer s dečkima baciti nogomet, kasnije se zarakijati, a ujutro zakasniti na posao. Vaš posao ne mora biti bajan, dapače, sasvim prosječan. Čak i ne morate imati posao. Vaša obleka ne mora biti Hugo Boss, već obična trenirka koja vam dobro stoji. Ujutro kad se probudite mamurni od jučer, ne razbijajte glavu ”kako je osvojiti”, već upalite Playstation i ”drmajte” PES. I ne zaboravite ono bitno- Boli vas kurac.
Romantične geste ostavite Metjuu Mekkanageju.

Zašto ćete uspjeti? Zato jer se ne opterećujete.

Dakle, što vole?

Upravo sve ono suprotno čime ih ”hrane” silne novine i televizija. Shvatile su da ti tipovi koji su obrazovani, u dobrim automobilima i odjelima vrlo često više misle na sebe nego na njih, da su previše opterećeni sobom, žive tuđe živote i nikad nisu zadovoljni i sretni, uvijek hoće nešto više, a ne znaju što- i na kraju krajeva- iskompleksirani su do pakla. To su oni tipovi koji idu na putovanja i puno se slikaju umjesto da žive trenutak, samo da bi rekli- bio sam ovdje, i stavili kvačicu i na tu destinaciju. Isto takvi su i sa ženama. Samo kvačica. Ništa više od toga. Samo još jedna ”destinacija”. Bogu hvala na takvim tipovima, sve ih više ima- a žene ”njuše” neprirodno, koliko god ima njihov ludi razum kaže ”ovo je za tebe”, nešto im ipak nadjača taj razum i kaže ”kidaj od ovog glavom bez obzira”. I tu se opet u igru vraćaju ”normalni dečki”. Voila.

Zašto vi? Zato jer je u njenoj glavi još uvijek ostalo nešto ono pra-pra-praljudsko, animalno, i vi ste onaj čupavac koji jednostavno ”miriši” na muško. Cijela životna filozofija je da sve ide lakše kada vas ( zaboravili ste najbitnije?) boli kurac i ničemu previše ne obraćate pažnju. Ima u ljudima nešto što je neobjašnjivo, neopisivo. Kažu da se njušimo, ali mi nismo svjesni toga. Kažu da su to feromoni. Dok sam imao,  tamo negdje, 20 godina i bio mlad i nadobudan da ću ipak otkriti što žene vole, na internetu sam našao neku reklamu za feromone, sa kojima se, kao, našpricaš, i tada žene jednostavno polude za tobom. Naravno da sam to naručio. Taj smrad se trebao pomiješati sa parfemom, i onda je to, kao, neprimjetno. Prva stvar koju sam primijetio je da me mama pitala- što to vonja- kada sam bacao majicu na pranje. Pravio sam se blesav. Špricao sam se s tim sranjem i izlazio van, i u svojoj glavi stvarno brijao da sam više poželjan. Što je najbolje- imao sam kakvog-takvog uspjeha. Nakon nekoliko godina priznao sam mojima iz banda da sam isprobao feromone, na što su ovi popadali od smijeha i rekli da su odmah skužili čim je nešto ”čudno vonjalo u kombiju”. Da umreš od srama. Zaključak- netko je napravio dobar biznis. U svojoj glavi sam ”zabrijao” da sam poželjan, pa sam vjerojatno tako i zračio. Dakle, čuvajte novce i ne kupujte pizdarije. Sjetite se samo 3 čarobne riječi- Boli me kurac.  Jedino me ne boli kada mi dan-danas iz ekipe pred ljudima naprave ”ks-ks” ( ustima imitirajući zvuk kada parfem izlazi iz bočice) ;), a ja u strahu da će sa cijelim svijetom podjeliti kako se njihov glupi prijatelj Mauro špricao feromonima da privuče ljepši spol.

Dakle, vratimo se malo natrag. Zašto ONA bira normalnog? Vas? Jer koliko god vi bili ”obični”, sa svim svojim manama, koliko god je ubija kada joj prdite u krevetu i podrigujete onaj parizer sa povrćem, ona vam nije samo ”kvačica”. I sa druge strane, boli vas kurac za sve one tipove koji glume da žive u filmu i igraju se James Bonda. I to voli na vama. Plus što vam je guzica tvrda od nogometa dvaput tjedno.

Dok ovo pišem, sve više razmišljam da jednom izdam knjigu koja će se zvati ”Boli me kurac”. Njušim da je ovo danas tek početak. Jer to je ionako rečenica koju izgovaram svima kada mi počnu kukati. Super mi je ovako pisati ovo jer znam da mi urednica neće cenzurirati kolumnu. Dapače, ona mi je danas na kavi još i potvrdila da bi konačno netko trebao izdati knjigu bez cenzure u naslovu, pa tako moj naslov neće biti ”Boli me qrac”, ”Boli me *urac” nego vrlo jednostavno i čitko- Boli me kurac. Tu i tamo ću skratiti na ”BMK” jer izgleda fora, kao neko ime nogometnog kluba. Zašto ovo BMK  stalno ponavljam i zašto znam da bi me mama ubila da čita ovaj tekst? Jer sam otkrio Sveti Gral i  žrtvujem se radi vas, napaćeni moj narode- Da vam uđe u glavu!

Dakle, ja sad tu dijelim savjete kako i zašto. Ono, ful sam si pametan. NOT. Ne postoji ”kako”. Ne postoji univerzalni ”upad” na koji će neka žena pasti. Neka fora jednoj će biti urnebesno smiješna, dok će druga okrenuti očima. Nije ni bitno. Ne možeš uvijek pobijediti. Bitno je dobro se zabaviti. Evo mog svježeg primjera-  danas sam u gradu vidio ženu koja ima toliko stila da davno tako nešto nisam vidio- znate one žute cipele  Timberland koje sada nose i muški i ženske? E, pa ova je imala crvene. Time daje do znanja- ”u trendu sam, ali nisam kao druge”.Vrhunski. Jaoooo, mnogo mi se sviđaš. Dobre traperice, neki dobar sako  i odličan šal. Naravno da me zanimalo što se krije iza tog stajliš luka, i naravno da sad nisam razmišljao da joj k’o zadnji oslić uletim sa spikom, nego jednostavno ću biti prirodan, pa ako se moramo sresti, sresti ćemo se. Idem svojim putem prema autu i nekako se nadam da će nam se pogledi negdje ipak negdje sresti. Ono, boli me kurac. To je moj stav, pa kud puklo, Ma kako sam si samo kul, kreten. Da, ide prema garaži! Jes! To! I dalje BMK. Kul.  Taman sam je proučavao dok je plaćala parking u toj preskupoj riječkoj garaži na onom automatu koji jede novce brže nego Žak Houdek burek. I, pomislih, idealan trenutak za iznuditi neki blesavi smajl sa komentarom koji još nisam izmislio, ali past će mi napamet u tom trenutku, jer spontano je najljepše, a  u međuvremenu tražim pare po džepovima- i userem se- da sam izgubio novčanik! Umjesto da joj se osmjehnem, žena vidi kretena koji pomahnitalo kopa po džepovima i očajnički traži novčanik, i naravno, odlazi, a ja gubim priliku za komunikaciju. Zašto? Ne znate. Jer me NIJE bolio kurac što sam izgubio novčanik. Zračio sam božemesačuvaj, a ne bolimekurac stajlom. Ode žena sa crvenim cipelama, žena sa stilom. Možda baš ”the Ona”. Nikad neću saznati. Na kraju, nađem novčanik, platim tu nesretnu garažu i onda još, već sasvim tradicionalno, kao zadnji telac tražim auto po katu ”minus 2”. Dobro je da sam barem kat upamtio, tu sam napredovao, znalo se dogoditi da cijelu garažu prešetam.  Na kraju, moja ”lady in red” protutnji kraj mene u crvenom Miniju. Rekoh odmah da žena ima stila!

Ne volim davati savjete iako to često ljudi jedni od drugih traže, a onda opet naprave po svome. Volim samo bacati na papir što mi je trenutno na pameti. A trenutno mi je na pameti da podijelim sa vama što sam nekako do sad naučio. Pa, ako vas je volja, probajte sa životnim stilom a’la  BMK.  Uvijek se možete vratiti na staro. Pali, to je 100%.  Iskreno, ja sam sebe itekako tjeram na BMK stil, iako ne ide uvijek. Ne samo zbog pristupa ženama, nego životu. Al’ vratimo se ženama. Da ne bi ispalo ”ja pametan, a svi drugi glupi”, gdje ja griješim?  Meni najčešće ne ide to pretjerano rakijanje i kladionice. Ja ne znam biti previše sirov. A i zašto bih? Ja i dalje skidam kapute, otvaram vrata,  debelo svjestan da svakim tim postupkom u tom trenutku negdje dobivam, ali i debelo gubim. Jednom sam čak pokušao i kuhati. Bolje da nisam. Samo da budem fin. Previše sam razmišljao, previše me brinulo. I?  Naravno da ništa. Najčešće to pali samo u filmovima. Bitno je znati kako stvari funkcioniraju pa se nekad malo suzdržati. Neću reći da te filmske fore nikad ne pale. Upale, ali ponekad, jer ona jednostavno ”njuši” što je kod vas prirodno, a gdje se pretvarate. I biti ćete joj dragi dok se pretvarate da obožavate kuhati, peglati i usisavati prašinu. Nema vam ništa draže od toga. Čitate Cesarića prije spavanja i ujutro pijete ocijeđenu naranču. Dobra spika. Imati ćete je. Večeras.  Sutra. Preksutra. A onda će nenadano doći mangup koji će biti sirovina,  ali će joj opet biti nekako privlačan. I ona će se pitati zašto joj je privlačan, kad ste vi sve ono što je tražila. Da, ali samo u glavi. Ovog je ”nanjušila”. Kužite spiku? Ovaj je iskren, prema sebi i svijetu i njega boli kurac. Ne razbija glavu. On živi. Voli i postoji, baš kao nekad Petar Grašo. A vi, što više razbijate glavu time da je pridobijete, ona je sve dalje. Kao što sam rekao na početku- na ovome svijetu sve je kontra od onoga što mislimo da je ispravno.

Nakon svih tih  ”istraživanja”, evo me na početku. Poput Mojsija, spustio sam se sa jednog brda iznad Opatije da vam priopćim:  Budite ono što jeste, prihvatite sebe i tada će vas i drugi prihvatiti. I žene će vas obožavati.  I da, naravno. Boli vas kurac što će drugi reći, i općenito, boli vas kurac za sve, koliko god možete to sami sebi utuviti u glavu. BMK je dobar samo zato što ćete manje brinuti oko svega. Dakle, živjet ćete duže!

I da, na kraju ove sirote dveijedanaeste, želim VAM svima ZAHVALITI što me čitate, trpite, smijete se i  plačete sa mnom svakog četvrtka, i dao VAM svima dragi Bog u Novoj puno svega što si sami poželite- vama curama štikli, a vama dečkima pipice, bez da se špricate feromonima, jer sada imate najjaču formulu za uspjeh- boli vas kurac!

Do sljedećeg četvrtka,

Bili vi meni veli i debeli, i puno sarme se najeli!

Mauro

 

P.S. samo da se zna, svakog četvrtka u 10.10h, na Radio Trsatu predstavljam svoju novu kolumnu. Slušajte nas na 87.6MHz i budite prvi koji će svjedočiti time da u eteru neću smjeti izgovoriti naslov današnje kolumne nego ću tajanstveno govoriti ”BMK”, možda slušatelji pomisle da je to neka nova marka bicikle…

Pišite Mauru na: maurovizija@teklic.hr

Komentari