Još super regionalnih izvođača na SuperUho Festivalu

98

Još samo tjedan dana preostalo je do početka drugog izdanja SuperUho Festivala koji će se održati od 3. do 5. kolovoza u neobičajenom prostoru za festivalsku namjenu – velebnoj šibenskoj tvrđavi sv. Mihovil. Na gradskoj plaži Banj bit će smještena Iskonova pozornica na kojoj će se odvijati noćni DJ program, ali i nastupi kantautora u kasnim popodnevnim satima. Također tijekom dana na plaži Banj Iskon priprema zanimljiv sportsko zabavni program koji će upotpuniti doživljaj SuperUho Festivala. Plato ispred ulaza u tvrđavu – Mali stage na uzvisini iznad stare šibenske gradske jezgre s rajskim pogledom na šibenski arhipelag Iskon i Jagermeister će urediti u festivalski lounge u kojem će posjetitelji uživati uz koji zalogaj gastro delicija i čašu kvalitetnog vina. Na platou će nastupiti svakog dana po jedan izvođač točno pred sam početak programa na glavnoj pozornici. U sklopu festivala bit će organiziran kamp koji će se nalaziti iznad plaže Banj, a svega 10-ak minuta lagang hoda od tvrđave Sv. Mihovil i stare šibenske gradske jezgre.

Ovom prilikom SuperUho najavljuje pet novih izvođača nastavljajući niz vrsnih glazbenika kao predstavnika uzbudljvih žanrova. Ovoga puta radi se o regionalnim bendovima koje su SuperUhi izabrali ravnajući se po kvaliteti stranih izvođača u cilju da predstave najbolje undergroudn bendove s regionalne scene: HARP EXPLOSION / THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS / DENIS KATANEC / DOX ANALOGX / CLOUD 68.

Usnoharmonikaš Igor Djeke – Iggy, prvi put je kao Harp Explosion nastupio 2009. godine i od tada je svoj one man band projekt predstavio mnogim regionalnim i inozemnim klubovima. Harp Explosion koristi moderni pristup one man band formi koji se preciznije naziva harmonica looping. Iggy uz pomoć svoje prepoznatljivo prljave usne harmonike gradi autorski garage blues repertoar nasnimavajući uživo rifove i teme na već postojeće loopove bubnja.

The Marshmallow notebooks

Nakon što je pod starim imenom Marshmallow u kućnim uvjetima snimio više od deset, a manje od petnaest albuma (nije siguran), Matija Habijanec je pod novim imenom The Marshmallow Notebooks snimio istoimeni album koji se prvo pojavio na internetu kao besplatni download, pa na mnogim godišnjim listama najboljih albuma u regiji, a onda i na vinilu koji je izašao za improviziranu izdavačku kuću Noisy Night. U proširenoj postavi The Marshmallow Notebooksa koja će nastupiti na SuperUhu su još i Vlado Mlady (stand-up bubanj), Ana Franjić (akustični bas) i Matko Botić (mandolina).

Denis Katanec

Denis Katanec zagrebački je kantautor i glavna pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec Okanagan LTD. Iza sebe ima album Jasno, nečujno, a suviše glasno (Felon), tri eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata Sveska bijednih I , II, III , Sve moje Laurie s bendom DKOkanaganLTD, te hvaljeni solo album Pejotl koji izdaje u lipnju ove godine. Odsvirao je preko 100 koncerata u cijeloj regiji, a jedni od zapaženijih bili su njegovi nastupi prije američkog singer-songwritera Damiana Jurada te Damira Avdića. Trenutno radi na snimanju novog albuma benda Felon, te sudjeluje u novonastalom projektu Brodolomci.

Dok AnalogX – Prije 22 godine Kristijan Goja i njegov bend, tada nazvan Famozni Doc, održali su svoj prvi koncert u šibenskom klubu MZ. Preko Famoznog Doca, Doka 2, Doka 9, pa do današnje inkarnacije Dok AnalogX, Goja je mijenjao stilove i članove grupe, no svoju iščašenu glazbenu viziju uporno je nudio svakome tko je bio zainteresiran poslušati ga. Entuzijazmom i suludom voljom, Kristijan Goja – Dok već je odavno na šibenskoj sceni dosegnuo status lokalnog Ramba Amadeusa, neumorno nudeći jedinstveno čitanje rock’n’rolla umotanog u mediteranski štih.

Nakon dugogodišnje pauze, Višeslav, gitarist te autor tekstova i glazbe benda CLOUD 68, odlučio je ponovo ozbiljnije primiti gitaru u ruke pozvavši starog prijatelja Marka, iz njihovog zajedničkog pradavnog sastava Hausbrant koji je kratko djelovao početkom devedesetih unutar gimnazijskih i ranih fakultetskih dana, te članove obitelji, Bornu i Mislava, da mu se pridruže na lijepom glazbenom putovanju. Uz Antona na basu, godine 2013., osnovan je sastav Cloud 68.

Cloud 68

Višeslavove skladbe koje karakterizira osebujan gitarski rif na kojeg se oslanjaju Bornine solaže i Antunova i Markova ritam sekcija te Mislavov duboki vokal, ponajviše su rezultat rokerskih upliva koje je upijao tijekom dugog protoka vremena, od Pixiesa, R.E.M.-a, Dinosaur Jr. ili Buffalo Toma do recentnijih The National, Calexico i The Black Keys.

Cijena festivalske ulaznice je 290kn do 3.8. Na samo ulazu iznosit će 320kn. Cijene dnevnih ulaznica za sve dane su iste, 150kn od 6.07. – 2.08., 180kn na ulazu u festival. Cijena kamp mjesta ostaje ista svo vrijeme pretprodaje kao i za vrijeme trajanja festivala – 150Kn.

Komentari