Elliot Murphy uz ovacije u Parizu

89

Karizmatični Njujorkčanin Elliot Murphy nedavno je nastupio u čuvenom pariškom hramu glazbe, New Morningu, smještenom u desetom, gradskom okrugu. Koncert je upriličen u okviru umjetnikovih, u svijetu poznatih “Birthdays shows”. Brojni Parižani, ali i fanovi iz cijele Europe su uživali u  umijeću i glazbi koju je usavršila grupa “The Normandy All Stars” s virtouzom na gitari, Oliverom Durandom. Svi su proslavljali 66 rođendan njihovog vođe.

Glazbenik, kompozitor -gitarist i maestro usne harmonike, Murphy je izdao 40 albuma. Često je uspoređivan s Bobom Dylanom, ili Lou Reedom on ne trči za poslovanjem, njegujući svoju umjetnost, slijedi osobni put praćen brojnim fanovima.

Elliot Murphy- New Morning

Polet i samosvjesnost zrelosti

Pisac i tvorac elektronske ili akustične glazbe, folka ili rocka, Njujorčanin postao Parižanin, istinski je čovjek scene. Ostavio je glazbene korijene i otiske u cijelom svijetu, s uvijek jednakom iskrenosti i jednostavnosti.

Aktualno izdanje nove verzije mitskog albuma “Aqua Show Deconstructed”, koji se odavno upisao u klasiku svjetske suvremene glazbe, ostvareno je na traženje brojnih sljedbenika i publike na četiri strane svijeta jer je originalni album nemoguće nabaviti. Svih deset melodija su snimljene u predivnim aranžmanima i vibrantnim glasovima. Melankolične žice  podarile su izvedbama svježi polet i samosvjesnost zrelosti. Naziv albuma umjetnik je posudio od svog oca Elliota seniora, iz 50 godina prošlog stoljeća. Podsjetimo se da je djelo nastalo za vrijeme prvih Murphyjevih putovanja na Stari kontinent, sedamdesetih godina 20 stoljeća.

Džana Mujadžić

Komentari