Drugo lice Zrća uz Novalis music + art festival

Grad Novalja na otoku Pagu odjekivat će suvremenom klasikom od 23. do 26. kolovoza

286

Od 23. do 26. kolovoza Grad Novalja na otoku Pagu pokazat će se u sasvim drugačijem izdanju. Dobro znana destinacija elektronske glazbe odjekivat će suvremenom klasikom zahvaljujući kompozitoru Davoru Branimiru Vincze i harfistici Ivani Biliško iz Zagreba koji su ujedno kolege s Muzičke akademije u Grazu i drugu godinu zaredom organiziraju Novalis music + art festival.

“Želimo ljudima ponuditi nešto novo, a Zrće i Novalju smo odabrali zato što nitko na ovakvoj lokaciji ne očekuje klasičnu glazbu”, objašnjava umjetnički direktor festivala Davor B. Vincze. “Suvremena glazba je živući medij koji se mijenja i traži eksperiment. Iz tog razloga smo, nakon prošlogodišnjeg uspješnog pilot projekta, napravili korak dalje i organizirali Novalis music+art festival kao višednevni festival suvremene klasične glazbe koji će se održavati na gradskom trgu, klubovima i party brodovima.”

Malo drugačije okruženje za klasičnu glazbu - Kalypso, Zrće
Malo drugačije okruženje za klasičnu glazbu – Kalypso, Zrće

Producentica festivala Ivana Biliško dodaje: “Četiri dana moderne klasične glazbe na najrazuzdanijoj plaži u Hrvatskoj kao i radionice raznih interdisciplinarnih umjetnika iz Europe pokazat će da klasičari itekako mogu konkurirati DJ-ima. Naravno da i mi volimo tulumariti u klubovima, ali htjeli smo podsjetiti ljude da i akademska glazba može biti zabavna. U to se možete uvjeriti već 23. kolovoza u 22.30 sati na otvaranju festivala u Klubu Kalypso na plaži Zrće.”

Uz Grad Novalju, Novalis music + art festival podupire Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, Ministarstvo kulture, Goethe Institut, Glazbena akademija u Grazu (KUG), Fondacije Step beyond i Face Croatia, a neki od sponzora su i Catering Favory, Hoteli Boškinac, Liburnija te mnogi drugi.

Clement Mao-Takacs
Clement Mao-Takacs

Program će se održavati prema niže navedenom rasporedu:

Nedjelja, 23. kolovoza

22:30: Klub Kalypso, plaža Zrće – koncert otvaranja festivala
Secession Orchestra pod dirigentskom palicom Clémenta Mao-Takacsa: “Dances & Trances” – djela renomiranih živućih skladatelja (Philip Glass, Steve Reich, Kaija Saariaho)

Ponedjeljak, 24. kolovoza

10:00: Terasa Hotela Loža, Novalja – predstavljanje festivala

11.30: Pastoralni centar, Novalja – generalna proba otvorena za javnost
Marianne Seleskovitch: “Séquences” – klasici suvremene glazbe (Cage, Berio, Scelsi,)

19:30: Hostel The big yellow house, Novalja
Leise Dröhnung: “Electric duo” – kompozicije skladatelja koji su se inspirirali popularnom glazbom (Romitelli, Ivičević, Szmytka)

22:00: Ljetno kino Hollywood, Novalja
Secession Orchestra: “Nouvelle(s) vague(s)” – kompozicije autora mlađe generacije uz video projekcije (Lin, Ashton, Blecharz, Vincze)

Marianne Seleskovitch
Marianne Seleskovitch

Utorak, 25. kolovoza

10:00: Terasa Hotela Loža, Novalja – predstavljanje gostujućih skladatelja (Ivičević, Lin, Ashton, Szmytka, Blecharz, Canedo, Seidl, Vincze)

18.30: Pastoralni centar, Novalja – monodrama/koncert
Marianne Seleskovitch: “Séquences”- klasici suvremene glazbe

19:30: Motorni Brod Franeša – press konferencija i koncert
Leise Dröhnung: “Electric duo” – kompozicije skladatelja koji su se inspirirali popularnom glazbom

22:00: Ljetno Kino Hollywood, Novalja
Secession Orchestra: “Nouvelle(s) vague(s)” – kompozicije autora mlađe generacije uz video projekcije

Srijeda, 26. kolovoza

10:00: Terasa Hotela Loža, Novalja – predstavljanje gostujućih izvođača (Clément Mao-Takacs, Aleksi Barrière, Simone Beneventi, Steffen Ahrens)

18.30: Stomorica, Novalja
Marianne Seleskovitch: “Séquences” – klasici suvremene glazbe

22:00: Trg Ruža vjetrova, Novalja glavni trg – koncert zatvaranja festivala
Secession Orchestra: “Dances & Trances” – djela renomiranih živućih skladatelja

Komentari