Dođite na 13. Festival znanosti u Rijeci

Preko 150 događanja na 18 lokacija, održat će se u sklopu ovogodišnjeg festivala čija je glavna tema "Sunce". Ulaz na sve programe je besplatan.

344

Od 20. do 24. travnja u organizaciji Udruge Zlatni rez i brojnih suorganizatora, a s ciljem podizanja svijesti o znanosti i znanstvenim dostignućima, u Rijeci će se po 13. put održati Festival znanosti.

Manifestacija je ovo kojom se javnosti nastoji približiti znanosti, pa i informirati javnost o novostima, ali i rezultatima na području znanosti. Isto tako, želja je i motivirati mlade ljude za uključivanje u znanost. I u 13. znanstvenom travnju organizirat će se niz atraktivnih sadržaja (javna popularna predavanja, radionice za osnovne i srednje škole, znanstveni kafići, tribine, izložbe, predstave) koje će znanost pokušati prikazati na popularan, veseo i svima razumljiv način.

Predavanja će se održavati na Građevinskom fakultetu u Kampusu Trsat, Astronomskom centru na Gornjoj Vežici, Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog Primorja, u Zgradi sveučilišnih odjel u Kampusu Trsat te brodu Vila Velebita II, koji će ove godine ponovno pridružiti Festivalu.

FEstival znanosti

Svečano otvorenje Festivala znanosti 2015. održat će se u Gradskoj vijećnici u ponedjeljak, 20. travnja u 11 sati.

Festival znanosti održava se u 18 hrvatskih gradova, a tjedan uoči početka Festivala i u tjednu Festivala znanosti, od 13. do 24. travnja od 10 do 18 sati na Korzu je postavljen i Info štand, na kojem građani mogu saznati sve vezano uz Festival.

Detaljnije informacije, sažeci festivalskih sadržaja i životopisi izvođača programa mogu se pogledati na mrežnim stranicama Festivala znanosti.

www.festivalznanosti.hr

Komentari