Da li je Gorski kotar napokon skrenuo pažnju na sebe?

282


Tako je prvi došao župan Komadina, iako još nedavno zbog inih obaveza nije mogao doći na presicu o razvoju Gorskog kotara na koju ga je gotovo proročanski pozivao kolega mu Babić iz Stranke zelenih. Potom je došao premjer Milanović, a najava je da stiže i predsjednik Josipović.


I svi će dati sve što mogu od sebe da se stanje, u ovom trenutku s nesagledivim posljedicama, riješi čim prije. Priroda hirovita, kakva već je, opasno se poigrala i uslijed ledene kiše i niskih temperatura usljedila je ledena apokalipsa koja je blokirala ceste, pokidala vodove i 70% stanovništva ostavila bez struje, uništila šume i voćnjake, zatvorila škole te napravila štete neslućenih razmjera.

U siromašnom Gorskom kotaru, zapuštenom od svih dosadašnjih i sadašnjih vlasti, a ujedno i jednom od najljepših kontinentalnih predjela Europe, ljudi strpljivo čekaju svoju struju, oprezno hodaju ili ne hodaju, uglavnom čekaju bolje trenutke kao i svih ovih proteklih desetljeća.

Štetu će trebati sanirati, život Gorana normalizirati i to će se vjerujem uspješno riješiti čim prije , ali što dalje?

Kako pomoći goranskom kraju da sa svim svojim ljepotama i prednostima razvije turizam, poljoprivredu, proizvodnju namještaja i zdrave, izvrsne hrane, a moglo bi se i još nabrajati. Sve ono što svijet sanja i želi i što bi moglo postati okosnica razvoja idućih, nekih ljepših i perspektivnijih budućih desetljeća. Stoga dragi roditelji ove zemlje razmišljate što dalje s Gorskim kotarom nakon saniranja ovih prirodnih i vremenskih nepogodna, jer nepogodna ima puno lica.

Dunja Pavešić

Photo: Općina Lokve, gorskikotar.hr i nekretnine-gorskikotar.eu

Komentari