Sastojci za pripremu:

Tamni čokoladni dio:
2/3 šalice brašna
1/3 šalice kakaa u prahu
2/3 šalice šećera
¾ žličice sode bikarbone
¾ žličice praška za pecivo
¼ žličice soli
1 veliko jaje
¼ šalice mlijeka
3 žlice ulja
½ žličice ekstrakta vanilije
¼ šalice vode

Čokoladni mliječni mousse dio:
225mL slatkog vrhnja
135g dobre kvalitetne mliječne čokolade
3 velika bijela jaja
75ml mlijeka
6g želatine u prahu
1 ½ žlice vode

Čokoladni bijeli mousse dio:
225mL slatkog vrhnja
135g kvalitetne bijele čokolade
3 velika bijela jaja
75ml mlijeka
6g želatine u prahu
1 ½ žlice vode
Oblik snježnih pahuljica izrezan na papiru
Kakao u prahu, za posipanje

Priprema:

1. Ispecite kolač: staviti brašno, kakao u prahu, šećer, sodu, prašak za pecivo i sol u zdjelu, električnim mikserom miješati na laganoj brzini dok ne postane zgusnuta smjesa. Dodajte jaje, mlijeko, ulje, vaniliju i vodu, i miješajte dok ne postane glatko. Stavite smjesu u posudu na podlogu s papirom za pečenje. Pecite na 180C° oko 20-30 minuta. Čačkalicom provjerite je li tijesto dovoljno pečeno. Stavite posudu na stalak za hlađenje. Izvadite kolač iz posude i stavite ga sa strane.

2. Napravite čokoladni mliječni mousse: Pospite želatinu u hladnu vodu i stavite sa strane. Tucite bjelanjke dok ne postanu kruti snijeg. U zasebnoj zdjeli, zamutite tučeno slatko vrhnje. Postavite mali lonac za pirjanje na laganoj vatri i dodajte mlijeko. Neposredno prije nego što mlijeko zavrije, isključite vatru i dodajte želatinu. Nakon što se želatina potpuno otopi, dodati mliječnu čokoladu i umutiti dok se u potpunosti sve ne otopi. Dodajte ovu smjesu tučenom vrhnju i miješajte dok se ne spoji. Zatim dodajte bjelanjke i umutite, pazeći da smjesa bude prozračna što je više moguće. Ulijte mousse po vrhu čokoladnog kolača i zagladite površinu. Stavite kolač u hladnjak da se ohladi na 2 sata.

3. Napravite bijeli čokoladni mus: slijedite iste korake kao i za mliječni čokoladni mousse, no zamijenite mliječnu čokoladu s bijelom čokoladom. Nakon što nježno izlijete bijeli čokoladni mousse na kolač, stavite ga u hladnjak i pustite ga da se hladi 2 i pol sata.

4. Za ukrašavanje: Stavite papir s izrezanim pahuljama snijega na kolač. Posipajte kakao prah ravnomjerno po cijeloj površini. Nježno uklonite papir. Narezati kolač s toplim nožem i poslužiti.

Uživajte!