Cobbler

905

I ja sam se bacila u rad i nauku… a kako to mislim?! Pa sve me više zanimaju ove ‘manje poznate’ stvarčice. Postala sam pravi istraživač… uživam u eksperimentiranju, makar to ponekad i ne ispadne pretjerano uspješno. No, tko ne radi taj ne griješi i tko ne proba taj ne zna. Prošlog sam se tjedna borila (… i izborila :D) da mi netko otkrije neki fora napitak koji ima svoju priču, a zanimljiv je i ok i nepcu.

Kažu da u znanje treba ulagati cijeli život… ukradite nešto iz teksta u nastavku možda će Vam nekada zatrebati… makar da impresionirate svoje prijatelje, rodbinu, ljubavi ili… ljubavnike – nikad se ne zna.

Kobler po Vuku inače Cobbler prevedeno s engleskog u doslovnom prijevodu znači postolar. No, ako ste se prepali okusa gume u vašem piću na američkom engleskom ova riječ ima još jedno značenje, a to je – studeno piće. Kažu znalci da je prvi kobler bila današnja bevanda (vino i voda). Danas kobler označava dugo piće koje sadrži malo alkohola, ali jako puno voća, leda i sode. Kobleri se ne tresu niti ne mješaju. Poslužuju se u visokim, elegantnim čašama za vino ili tumblerima. Kod pripremanja ovog izuzetno blagog dugog pića posebna se pažnja pridaje ukrašavanju. Kobleri se obično garniraju kockicama odnosno bobicama ananasa, mare¬lice, breskve, banane, naranče, grožđa, maline, trešnje, višnje ili jagode.

Dočepala sam se nekakvog osnovnog recepta da i Vi iznenadite svojom maštovitošću :).  Ko’ da itko mora znati da ste baš jutros čitali novitete u Tekliću

Čašu napunimo do 2/3 istučenim kobler ledom. Na led stavljamo odnosno garniramo razno voće. Najbolje je koristiti šumsko voće te ga slagati u čašu na način – red voća, red leda… U tako ukrašenu čašu ulijemo piće prema receptu. Možete isprobati sa ovom kombinacijom:

4cl BOLS vodka
2cl BOLS Triple sec
2cl lemon juice
10 cl sprite

Uz čašu se poslužuje žličica i slamka.

Ovo je piće koje Vam zaista daje mašti apsolutnu slobodu – javite nam kako Vam je ispalo… isčekujemo Vaše kreacije s nestrpljenjem.

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari