Ambasadori pozivaju na aktivniji život

Troje ambasadora projekta Pokreni se otkrivaju tajne svog uspjeha i potiču na promjene

203

Aktivan i zdraviji život ostvarivi je san svih nas. To nam i ove godine poručuje projekt Pokreni se, ponovo pozivajući na kretanje, rekreaciju i zdravije navike, te koristeći za to i ambasadore koji nas žele potaknuti svojim primjerima.

Glazbenica Ivana Banfić sportom se aktivno bavi cijeli život, a zavidnu tjelesnu formu održava stalnim redovitim vježbanjem.

“Sport je sastavni dio mog života. Ženama bih preporučila da vježbaju što je više moguće. Ja treniram tri puta tjedno, a najdraži mi je funkcionalni trening, kakav ćemo imati i u ovosezonskom projektu Pokreni se. Moja obitelj prakticira česti odlazak u prirodu, zajedno vozimo bicikle ili pak trčimo uz rijeku, što bih svakako preporučila svima!”

pokreni se revelin

Hrvatski vaterpolski reprezentativac Miho Bošković osvajač je zlatne olimpijske medalje iz Londona 2012. godine, a ususret ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, kao jedan od najboljih sportaša današnjice, preporuča njemu najdraži trening te poziva na vježbanje u Pulu, u subotu 23. svibnja u 11 sati na Narodnom trgu (Tržnica) koji se održava u suradnji s Pula Sport d.o.o., Dubrovniku 24. lipnja, Zadru 18. srpnja, Vukovaru 18. kolovoza te Zagrebu 12 rujna.

“Ljudi nisu svjesni koliko je bitno kretati se i voditi brigu o vlastitom tijelu. Puno je dokaza da netreniranje ima mnoge negativne posljedice na zdravlje, tjelesno kao i psihičko. Budući da sam profesionalan sportaš, nije mi potrebna nikakva dodatna aktivnost u smislu treninga, ali volim šetnju i istezanje koje je potrebno zbog oporavka. Meni osobno najbolje odgovara trening bicikl-upori-isplivavanje, preporučio bi ga svima!”

pokreni se pula

“Moj je savjet svim ljudima da se pokrenu. Da nađu trening koji im odgovara i drže se ritma barem tri puta tjedno. Kroz kratko će vrijeme osjetiti poboljšanje općeg stanja, bolju koncentraciju, manji umor, bolju formu i raspoloženje!”

Idućih pet mjeseci projekt Pokreni se, pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, nudit će rješenja, a vodeći hrvatski stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, iz Biotreninga i Definicije hrane na raspolaganju su svim zainteresiranim građanima s besplatnim savjetima. Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača nagradit će poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni. Majice za vježbanje, poklon paket NIVEA proizvoda za njegu i učvršćivanje kože, koji su itekako kompatibilni s vježbanjem u postizanju što boljeg učinka, Jamnica Pro Sport izotonički napitak te magazini Men’s Health i Lijepa i aktivna očekuju vježbače, dok će Lenovo najsretnijem vježbaču pokloniti pametni telefon.

pokreni se zagrebNajtrofejniji hrvatski sportaš Mihovil Španja ususret početku projekta je izjavio:

“Sport me oblikovao kao profesionalca te ga svima preporučam, jer će vam poboljšati i promijeniti život. Sport, osim što oblikuje tijelo, oblikuje i ljudsko zdravlje. Mi sportaši smo živi primjeri da se bavljenje sportom isplati u svakom smislu!”

Prijavite se za vježbanje putem službene web stranice projekta www.pokrenise.hr

Komentari