KuSssH: Prirodna kozmetika sa Zlatnog otoka kao spoj kadulje, šuma, vjetra, mora i tišine

82

U antici je Krk zbog svoje atraktivnosti i pogodnosti za život i poslovanje dobio naziv Zlatni otok. Da je tome uistinu tako pokazale su dvije prijateljice Monika Kovač i Nives Matić koje su pokrenule brend KuSssh kao spoj kadulje i šuma, vjetra, mora i tišine. Dvije žene, zasićene galamom i gradskom bukom, predah su 2015. godine pronašle na zapuštenom kršu otoka Krka kojeg su u potpunosti preobrazile.

Krčenjem grmlja i mljevenjem zemlje i kamenje dobile su plodno zemljište na kojem je 2017. godine zasađen nasad smilja, a iduće godine i nasad kadulje, lavande i ružmarina. Nasad se nalazi u mjestu Vrh u općini Krk, na putu prema Sv. Jurju.

“U tišini polja smilja, koje dominira plantažom, uvidjele su sve blagodati te mirisne i besmrtne biljke i odlučile da baš smilje predstavi prvu liniju KuSshh kozmetike. Ideja o kupovini zemljišta i stvaranju nasada želja je povratka prirodi i prirodnom. Od davnina se ovaj dio naziva “Bok od kuše” što znači “Vrh kadulje”., ističu.

Na vlastitoj plantaži od ukupno 31.000 četvornih metara imaju 85.000 sadnica i više od 40 biljnih vrsta u ekološkom uzgoju među kojima možete pronaći smilje, kadulju, ružmarin, lavandu, neven, matičnjak… Sve je upotpunjeno stablima masline, badema, smokvi, bazge i agruma.

Trenutno su na tržište plasirale više od 30 proizvoda za njegu lica, eterična ulja, hidrolate, sapune, bezalkoholna i alkoholna pića, a prisutna je linija za kućne ljubimce. Njihovi proizvodi od strane Turističke zajednice Krka označeni su i kao Dar s Krka.

Više možete potražiti na njihovoj web stranici, Facebook stranici i Instagram profilu.

 L.B.

 

Komentari