Zuckerberg o transformaciji Facebooka: “Platforma za komunikacije usmjerene na privatno postat će važnije od današnjih otvorenih…”

20
mark zuckerberg facebook

Povjerljivost i privatnost komunikacije korisnika bit će na prvom mjestu, jamči vlasnik i izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg.

Misleći o budućnost interneta, držim da će platforma za komunikacije usmjerene na “privatno” postati važnije od današnjih otvorenih platformi”, ocijenio je Zuckerberga, Usto, namjerava omogućiti sigurna online plaćanja.

Facebook se mora transformirati u ujedinjenu mrežu usmjerenu na privatne razmjene i na formate koji se nakon 24 sata brišu.

Ta promjena odgovora novim ukusima korisnika. Već vidimo da su privatne poruke, “priče” i male skupine najbrže rastući online formati komuniciranja”, napisao je Mark Zuckerberg u postu objavljenom na svom Facebook zidu.

Zuckerberg namjerava tehnički ujediniti mrežu s njezinim ostalim aplikacijama Messenger, Instagram i WhatsApp.

Ubuduće će biti moguće izravno razmjenjivati poruke putem tih mreža koje će moći šifrirati podatke, što je danas moguće samo na WhatsAppu.

Iako trenutačno nismo visoko na ljestvici po zaštiti privatnosti, razvit ćemo usluge koje ljudi stvarno žele”, poručio je Zuckerberg.

https://www.facebook.com/notes/mark-zuckerberg/a-privacy-focused-vision-for-social-networking/10156700570096634/

 

 

Komentari