Zima je tu pa se sada pitamo kada će zatopliti! Nikada nam nije dobro! Evo prognoze!

23

Danas je u većini krajeva pretežno sunčano, dok će se u istočnoj i dijelu središnje Hrvatske naoblaka postupno smanjivati pa su i tamo popodne vjerojatna sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab, duž obale i umjerena bura, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 3 do 7 na kopnu te od 10 do 14 °C na Jadranu.

Sutra nas očekuje na kopnu djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Ujutro je ponegdje moguća magla. Vjetar većinom slab, prema večeri mjestimice i umjeren jugozapadni, na istoku i jugoistočni. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -7 do -2, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna između 6 i 11 na kopnu te od 11 do 14 °C na Jadranu.

Idućih nekoliko dana ostaje većinom suho i stabilno. Na kopnu u petak barem djelomice sunčano, a za vikend oblačnije uz vrlo malu mogućnost tek rijetko za slabe oborine. Ponegdje se niska naoblaka i magla može zadržati i veći dio dana te spriječiti znatniji porast dnevne temperature. Na Jadranu će prevladavati sunčano, ponajprije će u petak povremeno biti više oblaka, a ujutro je moguća i magla. Vjetar većinom slab, u petak i umjeren jugozapadni. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak, za vikend i bura, od subote popodne do nedjelje ujutro prolazno jaka, mjestimice i s olujnim udarima. Na kopnu u petak danju najtoplije, a na moru temperatura bez znatnije promjene.

Komentari