Zagreb

Da jen aša metropola pravi hit među turistima to već dobro znamo, no kada se pogledaju brojke, one nas još jednom iznenade koliko je Zagreb ustvari u kratko vrijeme postao prava turistička meka.

Naime, Zagreb je u prva četiri mjeseca ove godine posjetilo gotovo 305 tisuća turista ili 11 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je njihovih gotovo 586 tisuća noćenje porast od 17 posto, dok se pozitivni trendovi očekuju i u nastavku godine.

Od ukupnih noćenja u Zagrebu u prva četiri mjeseca ove godine većinu od 456 tisuća ostvarili su strani turisti, s porastom od 18 posto, dok su preostalih 129,5 tisuća ili 12 posto više noćenja nego u lanjska prva četiri mjeseca ostvarili domaći turisti. Među stranim turistima najviše ih je u Zagreb u prvim mjesecima ove godine došlo iz Koreje, Italije, Njemačke, BiH i SAD-a, dok su najviše noćenja ostvarili Nijemci, Talijani te turisti iz Koreje, SAD-a i BiH.

Svakako se može reći da će ova godina u turističkim pokazateljima biti najbolja do sad te da Zagreb može premašiti lanjskih gotovo 1,3 milijuna dolazaka turista i 2,3 milijuna noćenja,